Треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази мнението си след последната контролна среща на отбора срещу Добруджа, завършила 2:0 за вицешампионите на България.

„Мисля, че стана добър мач като за последен преди първенството. С Наско (бел. авт. Атанас Атанасов треньор на Добруджа) си казахме, че като агресия и заряд мачът беше близко до първенството, което е добре. Знаете, че за резултат не говорим. Може би трябва още да подобряваме прехода ни като загубим топката и да не оставяме другият отбор да мисли, тъй като следващите ни съперници са много опасни в този преход към атаката.

За новите попълнения казах, че те трябва да се впишат по-бързо в нашата схема и засега вървят добре нещата. Приемат ги съотборниците им, така че всичко е нормално. Уеслен Жуниор получи неприятно разтежение, дано да се оправи за първия мач, тъй като виждате днес малко експериментирахме с позицията на Николай Златев, но той се справи добре.

Заради картотеката Дуду още не е сигурен, дай Боже всичко другата седмица да се придвижи както трябва, за да е готов за първия мач. Да, търсим футболисти в атака. Знаете, че доста млади момчета са в отбора, но когато започне първенството някои от тях ще се върнат да тренират с втория отбор.

Първо имаме мач с ЦСКА 1948, след това ще запозная футболистите с Апоел Беер Шева. Добър отбор са, с добър бюджет и нов треньор. Труден съперник, но първо да мине мачът с ЦСКА 1948 и после ще мислим за тях.“, коментира Илиев.