Юноша на Парма ще изкара пробен период в Черно море, твърди „Тема Спорт“. Това е 19-годишният Салваторе Рибаудо. Той действа като дясно крило, но може да играе и зад нападателя.

Наставникът на варненци Илиан Илиев търси именно такъв тип играч. Интересното е, че утре Рибаудо ще навърши 20 години. Роден е в Палермо, висок е 174 см. Започва да тренира футбол в родния си град, но още на 14 е привлечен в академията на Парма.

Там достига до примаверата на дуковете, но не успява да пробие в първия състав. През лятото на миналата година заминава за Испания, където носи екипа на Реал Авила. През пролетта е част от северномакедонския Струмица.

Възможно е и да се стигне до привличането на Савлаторе Рибаудо, като той може да бъде използван в началото за дублиращия състав.

Варненци продължават с подготовката си за новия сезон и квалификациите в Лигата на конференциите, където съперник във втория предварителен кръг е израелският Апоел Беер Шева. Следващите контроли на Черно море ще са в сряда (10 юли). Тогава моряците ще изиграят два спаринга. Съперници ще са втородивизионните Дунав Русе и Фратрия. Тези дни ще станат ясни началните часове, като единият двубой ще е преди обяд, а другият привечер.

До момента моряците привлякоха три нови попълнения – вратаря Пламен Илиев, испанеца Начо Паис и бразилеца Дуду, който обаче има проблем с работната виза. След наем в Янтра се завърна Велислав Василев.

В контролите варненци победиха румънския Фарул Констанца, загубиха тежко с 2:5 от Ботев Пд и завършиха наравно с Левски – 0:0.