Отборът на Ботев (Пловдив) надделя с 5:2 над Черно море в контролна среща, играна в Правец. Двубоят между двата тима се игра във формат от четири полувремена по 30 минути. 

"Моряците” започнаха добре срещата и още в 4-ата минута можеха да открият резултата. Николай Златев получи отдясно напредна и центрира в наказателното поле, където Даниел Димов свали с глава към Велислав Василев, а последният опита удар със странична ножица, но не намери целта.

В 12-ата минута Ботев направи добра атака, която завърши с техничен удар на Кристиан Нвачукву, но над вратата. Веднага след това Джеймс Ето'о излезе очи в очи със Славков, но стражът на варненци успя да скъси дистанцията и да избие.

В 23-ата минута след центриране от корнер, Славков не успя да улови добре топката и след последвалото разбъркване в наказателното поле Антъни Уджа реализира за 1:0 за Ботев. В 44-ата минута грешка на вратаря на Черно море бе наказана от Кристиан Нвачукву за 2:0.

Три минути след това Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата. В 55-ата минута отново Кристиан Нвачукву реализира за 3:0 в полза на Ботев.

В 57-ата минута Емануел Уме покачи на 4:0 с удар от границата на наказателното поле. В 59-ата минута Николай Златев стреля опасно, но вратарят на „канарчетата“ отново се намеси подобаващо.

В 65-ата минута Пламен Илиев записа страхотно спасяване, а в следващата атака Исмаил Иса бе изведен на добра позиция и реализира за 4:1.

В 85-ата минута след изпълнение на фаул, топката бе центрирана в наказателното поле на Черно море, където футболист на Ботев игра с глава, но стражът на варненци бе заел добра позиция и улови.

В 90-ата минута Мартин Секулич реализира за 5:1, а в края на двубоя Мартин Милушев бе точен от дузпа за "моряците", за да оформи крайния резултат - 5:2.