"Един противник, който миналата година имахме възможност да го гледаме с Левски. Показа, че е стойностен отбор, има добри единици. Стана равностойна елиминация с Левски, за радост на България Левски продължи. Но сега ни очаква труден мач, ако са запазили отбора си. В последно време не сме ги следили, с изключение, че сме гледали доста мачове или епизоди от мачове на Йоан Стоянов, който играе там". Това каза в коментар за изтегления съперник на Черно море в Лигата на конференциите - Апоел Беер Шева наставникът на "моряците" Илиан Илиев.

"Сега, когато няма правилото за тежестта на гол на чужд терен, няма голямо значение къде играеш", заяви специалистът. Според него важното е в двата мача Черно море да е на своето най-добро ниво в двете фази, тъй като отборът е показвал през годините, че ако не е на добро ниво няма никакво значение противникът как ще се представи.

"Ако изхождаме от това, че те са поставени, а ние – не, от тази гледна точка те са фаворити, но всичко се решава на терена", обясни Илиев в отговор на въпрос.

"Ще направим всичко, имаме и ние отбор, който поне в нашето първенство играе от доста време заедно. Нашата цел е да мине добре подготовката, да сме на ниво за първите мачове", каза наставникът.

За селекцията в Черно море Илиан Илиев каза, че Билал Бали има малко проблеми, за да за почне да тренира с наравно останалите. "Надяваме се до седмица да започне да тренира, за да покаже докъде е стигнал с възстановяването от контузия.

Специалистът каза, че днес Черно море ще подпише с атакуващ бразилски полузащитник и крило, на двете позиции и няма да има нови футболисти, ако евентуално не се продаде някой.