Черно море постигна трудна победа с 2:1 над Локомотив Пловдив в здрав мач и с две ключове намеси на системата ВАР. С успеха си „моряците“ имат вече 45 точки, колкото и Левски, но изместват „сините“ от четвъртата позиция. Локомотив вече е на шестото място с актив от 43 точки.

Първата по-сериозна ситуация в мача бе за домакините. В 6-та минута Мазир Сула стреля отляво по диагонал от 20-тина метра, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на гостуващия тим. В 11-та минута гостите можеха да открият резултата. След центриране от корнер Матеус да Силва засече топката с глава, но вратарят на Черно море Иван Дюлгеров успя да спаси.

В 17-та минута в рамките на няколко секунди Едгар Пашеко можеше да изведе домакините напред в резултата. При първата ситуация Пашеко стреля от воле от границата на наказателното поле, но вратарят на Локомотив Динко Хоркаш изби в корнер. Секунди по-късно след центрирането от ъгловия удар топката стигна до Пашеко отново, който стреля от 20-тина метра, но топката попадна в ръцете на вратаря Динко Хоркаш. В 21-та минута Атанас Илиев засече с глава топката от границата на вратарското поле след центриране отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Динко Хоркаш.

В 31-та минута Черно море откри резултата. Едгар Пашеко центрира отляво, а Васил Панайотов успя да засече с глава неспасяемо топката за 1:0 за „моряците“.

В 36-та минута гостите изравниха резултата. Матеус да Силва намери непокрит в наказателното поле на домакините Джовани Маркес, който с техничен удар по диагонал отляво от 15-тина метра вкара за 1:1. В 45+2 минута на мача, след консултация с ВАР, съдията Георги Давидов отсъди дузпа за Локомотив за нарушение на Стефан Велев срещу Димитър Илиев. Минута по-късно вратарят Иван Дюлгеров обаче спаси удара на потърпевшия Димитър Илиев от бялата точка.

В 51-та минута вратарят на гостите Динко Хоркаш предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след опасен изстрел по диагонал отляво от десетина метра на Атанас Илиев. В 61-та минута Алекс Фернандес с удар от над 20 метра вкара нов гол за домакините. Малко по-късно това попадение бе отменено от съдия Георги Давидов след консултация с ВАР заради нарушение на Стефан Велев.

В 72-та минута Черно море вкара нов гол. След центриране от корнер Стефан Велев отклони топката с глава, която стигна до Живко Атанасов, който също с глава я прати във вратата на Локомотив за 2:1. В 85-та минута Стефан Велев стреля опасно с глава след центриране от корнер, но вратарят Динко Хоркаш показа класа и спаси.

В следващия кръг Черно море гостува на Ботев във Враца, а Локомотив ще играе като гост на ЦСКА 1948.