Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коменентира отменената дузпа на „моряците“ в последния мач срещу Ботев Пловдив и решението на съдията на ВАР Станислав Тодоров. Той говори пред сайта dsport.

Г-н Илиев, Черно море вчера излезе с позиция. Кога в българския футбол ще спре да има рефери, които „знаят как трябва да свърши определена среща” предварително?

Аз не искам да се ангажирам конкретно с мен. Клубът излезе с правилна позиция. Мисля, че всичко, което е написано е правилно. Трябва веднъж завинаги да се изясни начина, по който се използва ВАР в нашите български условия и начина на употреба и използване от различни съдии по различен начин. Аз не си спомням някой в България да е отменил дузпа. Ивайло Стоянов му се случи на един мач Арда – Славия и сега виждате къде е. Другият случай ни отмениха една дузпа с ЦСКА. Сега, това, което е абсурдно. Видяхте на другия ден ситуацията в Шампионска лига на Челси. На 90% идентична ситуация се отсъди по различен начин и то с абсолютна убеденост на Станислав Тодоров, че той разбира повече нещата от хората, които са в Шампионска лига. Тези неща са притеснителни. Не съм сигурен, че същият съдия на ВАР на едни други стадиони ще направи същото нещо.

Очаквате ли да има реакция от страна на съдийската комисия?

Знам, че в разбора на кръга на съдиите е казал, че решението на Станислав Тодоров е правилно. Значи решението на хората в Шампионска лига е грешно. Изглежда тук в България се учим грешно. Или за всеки отбор аршините са различни. ВАР се използва по различен начин за различните отбори.