Hападателят Атанас Илиев се завърна в българското първенство и днес вкара първи гол за Черно море (Варна) в третия си мач. Той отбеляза дузпа в 11-ата минута при гостуването на Пирин (Благоевград) и помогна на варненци да се придвижат на 5-о място след 21 мача. Логично беше избран и за играч номер 1 в срещата.

"Дойдохме с идеята да спечелим три точки. Знаехме, че ще бъде много трудно и се радвам, че я постигнахме, защото е много важна за нашето класиране в топ 6. Мисля, че от първата минута играхме много здраво. И през първото полувреме имахме 4-5 шанса, които бяха 100-процентови. За щастие вкарахме преди това дузпата, но ако ги бяхме реализирали и тях, щяхме да сме по-спокойни и през второто полувреме да излезем да ги довършим. Но не се получи и през второто полувреме имаше напрежение до последната минута", заяви Илиев.

"Радвам се, че се завърнах в България. Наистина този гол е много важен за мене, защото сега тепърва започвам да навлизам във форма и се надявам с мачовете да намеря оптималното си състояние. И ако може, във всеки мач да съм с наградата за играч на мача, такава бутилка шампанско", коментира той по повод приключването на периода в италианския Асколи.

Той напусна преждевременно мача в Благоевград днес, като не беше ясно дали е заради преумора или травма. "Ще преценим моето състояние какво е за следващия мач. Но лошо се приземих на петата и мисля, че я натъртих. Ще видим какво ще бъде положението. Предстои мач с Ботев (Пловдив). Като цяло е мач като мач, но има по-особено чувство. Това е един много хубав отбор с фенове, които ме уважават и аз също. надявам се да се получи един добър двубой и ако може, да ги накажа и тях", завърши 28-годишният добричлия.