ЦСКА удари с 3:1 Черно море на стадион "Българска армия" и дръпна с шест точки пред Лудогорец в битката за Шампионската титла. Разградчани обаче имат мач по-малко, тъй като утре посрещат Ботев Пловдив.

В герой за ЦСКА се превърна Орелиен Йоахим. Нападателят от Люксембург влезе през второто полувреме в игра, но бързо успя да забие два гола и да донесе победата на отбора си.

Другото попадение за армейците вкара Марко Оршулич. Точен за Черно море бе Стенио. Интересното е, че това бе победа №13 за ЦСКА в първенстото, Йоахим играе с №13 на гърба си, а днес е събота 13-ти.

Това бе последна среща за двата тима преди зимната пауза на първенството. ЦСКА ще зимува на първо място, докато Черно море е твърдо на осма позиция.  


Срещата започна с атаки и към двете врати. В третата минута Симеон Райков изпълни пряк свободен удар в наказателното поле на ЦСКА, но топката мина до лявата греда на ЦСКА.

В ответната атака армейците успяха да вкарат. Тогава Жоан Рибейро центрира от фаул в пеналта на гостите, където Пиргов боксира, но топката попадна в Марко Оршулич, който с глава на празна врата опъна мрежата на Черно море за 1:0.

В 13-ата минута ЦСКА скочи за дузпа, след като Суарес се свлече в наказателното поле след сблъсък с Кирил Котев, но наказателен удар не последва. Минута по-късно Черно море изравни.

Тогава Стенио получи топката на точката на дузпата и технично преодоля Дивиш за 1:1. Страхотно начало на мача на стадион "Българска армия".

В следващите минути армейците натиснаха здраво, но гостите много правилно се защитаваха и не даваха почти никакви шансове на домакините.

В 18-ата минута червените сътвориха многоходова атака, при която Тони Силва бе изведен отдясно, но Мишо Венков го блокира отлично. Последва и шут на Суарес, но право в тялото на Кирил Котев.

В 34-ата минута Стойчо Младенов направи принудителна смяна, след като Дивиш бе контузен от Георги Божилов и на вратата на ЦСКА застана Стоян Колев.

Малко по-късно Симеон Райков центрира в наказателното поле на домакините, където Котев стреля с глава, но в аут. В 38-ата минута Серджиу Буш напредна през центъра и стреля фалцово от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над горната греда на Черно море.

Малко по-късно Неманя Милисавлевич се опита да вкара от фаул, но прати топката в стената изградена от футболисти на варненци.

Второто полувреме започна спокойно, като играта се водеше основно в средата на терена. Постепенно армейците вдигнаха темпото и натиснаха варненци, но те затваряха празните пространства пред Илко Пиргов.

Определено домакините владееха инициативата, но нямаха никаква идея как да стигнат до чисто голово положение. След час игра Стойчо Младенов се опита да изостри действията на ЦСКА, като в игра се появи Йоахим на мястото на Стивън Сънди.

Последва положение за червените. Венци Василев проби по крилотои центрира в наказателното поле на Черно море, но там Серджиу Буш се размина с топката.

В 62-ата минута защитата на ЦСКА сгреши нелепо и позволи на Миро Манолов да се озове сам срещу Стоян Колев, но Манолев се засуети и Милисавлевич му изби топката.

Две минути по-късно "армейците" успяха да вкарат. Тогава резервата Йоахим стреля от дъгата на наказателното поле, топката тупна в изровен чим на терена, залъга Илко Пиргов и опъна мрежата му за 2:1.

Това попадение даде криле на армейците и те забиха и трети гол. В 68-ата минута Тони Силва се измъкна в наказателното поле на Черно море и стреля остро в гредата, топката обаче попадна на крака на Йоахим и той на празна врата вкара за 3:1.

ЦСКА тотално доминираше в тези минути и дори изпусна страхотно положение. В 77-ата минута Суарес излезе сам срещу Илко Пиргов и стреля остро, но Пиргов спаси.

Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена. Играчите на ЦСКА контролираха мача и не даваха никакви шансове на гостите.

Така ЦСКА заслужено си взе победата и ще зимува на първо място в класирането.

ЦСКА - Черно море 3:1

Голмайстори:

1:0 Оршулич (5)
1:1 Стенио (13)
2:1 Жоаким (64)
3:1 Жоаким (68)

ЦСКА: 33. Дивиш (Ст. Колев 34'), 21. В. Василев, 3. Тунчев (к), 48. Оршулич, 11. Милисавлевич, 4. Сънди (Жоаким 55'), 22. Бергонси, 7. Силва, 70. Фелипе, 20. Соарес, 17. Буш

Черно море: 26. Пиргов, 5. Станчев (Ж. Петков 75'), 6. Котев (к), 91. Ж. Атанасов (Александров 74'), 4. Венков, 8. Стенио, 84. Паланков, 19. Курьор, 13. Райков, 14. Божилов, 20. М. Манолов