Напрежението в лагера на Гана ескалира максимално и стигна връхната си точка часове преди мача срещу Португалия.

Заради инцидент в хотела на тима две от звездите на Гана - Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари са били изгонени от лагера на отбора и са тръгнали обратно за родината си.

"Футболната асоциация на Гана извади Съли Али Мунтари за неопределен период от време от състава на "Черните звезди" с незабавен ефект", се казва в официално съобщение на сайта на ганайската федерация.

"Решението бе взето след неговата непровокирана физическа атака към член на изпълнителния комитет на ГФА, господин Моузес Армах във вторник, 24 юни".

"Акредитацията на Мунтари за световното първенство през 2014 година бе изтеглена с незабавен ефект".

"Футболната асоциация също така одобри решението на треньора Квеси Апиа да извади Кевин-Принс Боатенг за неопределен период от време от състава на "Черните звезди".

"Решението бе взето след вулгарните словесни обиди на Боатенг, насочени към треньора Квеси Апиа по време на тренировка в Масейо тази седмица".

"След това Боатенг не показа съжаление за действията си, което доведе до решението. Акредитацията за световното първенство на Боатенг бе изтеглена незабавно".

Това е поредният проблем в лагера на Гана. Преди това тимът заплаши, че ще бойкотира мача с Португалия, ако не получи обещаните си премии за класирането на световното първенство. Наложи се лично президентът на страната Джон Драмани Махама да говори с играчите и да гарантира, че те ще получат бонусите си.