Кристиано Роналдо е критикуван за слабата си игра на световното първенство, а по време на снощния мач срещу САЩ той стана обект на подигравки заради новата си прическа.

Отстрани на избръснатата му коса е изобразен знак, подобен на светкавица. Мнозина счетоха, че тази прическа може да се нареди до едни от най-лошите на световните първенства, включително и до тази на съименника му Роналдо от 2002 година.

Според непотвърдени информации, които се появиха днес в социалните мрежи обаче Кристиано е направил това, за да окуражи оперирано момченце.

Става дума за малкият Ерик Крус Перес, на когото преди няколко месеца Роналдо плати операция на мозъка.

След като операцията е била извършена, сега футболистът е копирал белега на главата на момчето. Не става ясно дали причината е да помогне на детето да приеме белега си като нещо нормално или просто, за да изкаже морална подкрепа на семейството.

Самият Роналдо все още не е коментирал дали има истина в тези предположения, но по традиция той не говори за множеството си акции на благотворителност. Така вероятно той изобщо няма да потвърди или отрече информацията. 

Ronaldo cut his hair to match the scar of a young fan who had surgery to remove a brain tumor last week #respect pic.twitter.com/zGqAFS7DN7

— Leönard (@naptimedoe) June 23, 2014