Германският селекционер Йоахим Льов прие философски измъчената победа с 2:1 над Алжир снощи, дошла след здрава битка на терена в продължение на повече от 120 минути.

Още по темата

 

"Това беше победа на волята. Но има и такива мачове на такива големи първенства, човек се нуждае и от подобни двубои", заяви Льов след мача.

"И други отбори имаха трудни мачове до момента, например Бразилия. Все пак това е световно първенство, а не разходка."

"Една от нашите силни страни е гъвкавостта, която показваме. Отново пуснахме свежи играчи, които помогнаха на отбора."

"През първото полувреме бяхме зле и изпитвахме трудности. Загубихме доста топки. Но след почивката вече бяхме по-добрият отбор."

"Имахме доста положения, но техният вратар ги спасяваше. Алжир често се справяше с нашата преса, пускайки дълги топки. Добре е, че Мануел Нойер успяваше да пресечи дългите подавания, това е неговият мач."

"Шюрле и Кедира успяха да вкарат импулс в играта ни. Трябваше да прекроявам защитата, защото Матс Хумелс не беше на разположение, той има грип. Но Пер Мертезакер и Джером Боатенг са играли заедно доста пъти и се познават добре."

"В момента може да се каже, че по-скоро Франция е в ролята на фаворит. Германия - Франция е класика. Този мач винаги е напрегнат", добави Льов.