Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не остана особено впечатлен от хеттрика, който Томас Мюлер мушна във вратата на Португалия, при победата на Маншафта с категоричното 4:0.

"Заставам зад мнението си, че Германия може да има проблеми на световното, тъй като не е подсигурена в атака. Въпреки Томас Мюлер, Германия няма истински нападател в титулярния състав. На пейката стои Миро Клозе, който е фантастичен нападател в навярно последната година в своята кариера", започна Моуриньо пред "Евроспорт".

"Но той не е опция за 90 минути пред селекционера Йоахим Льов. Томас Мюлер е съвсем друг тип футболист. Той е невероятно динамичен и има изключителен голов нюх. Намира празни пространства там, където никой друг не може да ги намери. Но..."

"Но аз бих искал да видя Мюлер срещу една добре подредена защита. Тогава той ще бъде предизвикан. Португалия беше доста слаба. На това световно първенство има няколко отбора, които играят доста по-компактно и сгъстено в отбрана, защитават се по-добре и не се изнасят в толкова предни позиции."

"За мен ще бъде много интересно какво ще бъде поведението на Томас Мюлер срещу подобни отбори. И това важи не само за него, но и като цяло за германския национален отбор. Тази Португалия не беше истинско предизвикателство за Германия."

"Критиките в Германия към Йозил? Не мога да ги разбера. Те не са справедливи. Йозил си остава Йозил. Не може да очаквате от него да върти километри и да тича от едната към другата голлиния. Не може да очаквате от него да бъде емоционалният лидер на отбора и да играе агресивен футбол."

"Това не е Месут. Йозил е играч, който кара топката да се усмихва. Той винаги е готов да пусне брутално точен пас. Неговите подавания винаги са прецизни и пуснати в правилното темпо."

"Познавам Месут е съвместния ни престой в Реал Мадрид. Той е много чувствително момче и има нужда от доверието на останалите. Те трябва да вярват в него. Пример: при смяната си в мача срещу Португалия той веднага беше окуражен от няколко човека. първият, който го направи беше Сами Кедира, с когото играха заедно в Реал. Сами знаеше от какво се нуждае Месут в този момент."

"Както вече казах, Йозил трябва да се чувства сигурен на терена, да се чувства добре. Тогава е особено силен и намира точното подаване в точния момент към свой съотборник. Да, понякога той остава дълго време незабележим, но когато се появи отново, той е изключителен", добави Моуриньо.