Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес очаквано остана изключително доволен от успеха над Англия с 2:1, който неговите футболисти постигнаха късно снощи.

Така "Урусите" се реваншираха на своя народ за нелепата загуба от смятания преди това за тотален аутсайдер в групата тим на Коста Рика в първия си мач от Мондиала.

"Бяхме готови да се изправим срещу четирима английски нападатели и планирахме да не им дадем пространства за действие и да се борим до края. Англия нямаше слабост в този мач, просто противникът трудно стигаше до наказателното ни поле", заяви Табарес на пресконференцията след срещата.

"Понякога играем добре, понякога не, но в този мач се борехме в продължение на 90 минути и ако играехме винаги така, щяхме да сме фаворити за спечелването на Мондиала".

"Днес е голям ден за Уругвай. Нашият отбор дълго време не можеше да победи тим от Европа на световни финали. Сега ние го направихме. Англия е прекрасен, много силен отбор. Това прави нашето постижение още по-специално".

"Изключително щастливи сме, че Суарес се завърна на терена. Медицинският щаб направи всичко по силите си и го вдигна на крака".

"Всичко ще се реши в мача срещу Италия и ние трябва да се фокусираме върху него. Очаква ни голяма битка срещу италианците", завърши той.