Националите на Япония приеха с разочарование равенството 0:0 с Гърция от втория кръг в група "С" на Световното първенство по футбол.

Както е известно, азиатците играха почти час с човек повече след червен картон на Костас Кацуранис в 38-ата минута.

"Та буквално паркираха автобус пред вратата си. Поради факта, че гърците играеха толкова дълбоко в половината си ние имахме достатъчно пространства пред наказателното поле, но не се възползвахме".

"Опитвахме се за пробием защитата им с множество подавания, но това си беше загуба на време, а и така съперникът имаше възможност да се организира по-добре".

"Трябваше да бъдем по-директни и да играем по-бързо. Може би трябваше да шутираме и повече от дистанция", заяви Йошито Окубо, цитиран от БТА.

"Беше по-лесно, когато те бяха 11 души на терена. Ако трябва да бъда честен, нещата станаха по-трудни, когато им изгониха човек. След това до края на мача те само се защитаваха и играеха за 0:0".

"Не мисля, че численото превъзходство беше от полза за нас. Целият отбор на съперника беше в собствената си половина, но трябваше да внимаване за контраатаките им".

"Все пак имахме достатъчно възможности, но за съжаление на се възползвахме от тях. Мисля, че се самоунищожихме. Атакувахме постоянно. Опитахме всичко, но напразно. Може би ни липсваше и малко късмет, за да спечелим", добави Юто Нагатомо.