Бразилската футболна звезда Неймар благодари на феновете и играчите за подкрепата, след като получи контузия на гърба и отпадна от състава на домакините за Мондиал 2014.

"Думите няма да успеят да опишат това, което се случва в ума и сърцето ми. Искам да кажа, че се надявам да се върне възможно най-скоро", каза 22-годишният Неймар във видео съобщение, публикувано на сайта на бразилската футболна федерация.

Нападателят напусна с хеликоптер базата на отбора по-малко от 24 часа, след като получи фрактура на трети гръбначен прешлен при победата на Бразилия с 2:1 над Колумбия на четвъртфиналите на световното първенство.

Нападателят на Барселона ще се възстановява няколко седмици и ще пропусне полуфиналния мач с Германия във вторник в Бело Оризонте. Той е имал невероятно щастие в нещастието, защото ако ударът е бил с един сантиметър по-нагоре, Неймар е можел да остане парализиран.

В своето обръщение Неймар каза, че Бразилия може все още да спечели своята шеста световна титла, дори и без него.

"Мечтата ми да играят на финал на световно първенство не се осъществи, но мечтата за титла все още не е приключила. Има два мача и аз вярвам, че моите съотборници ще направят всичко по силите им, за да се вдигнат този трофей. Ще празнувам световната титла с тях", заяви Неймар, цитиран от БТА.