Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо, който е коментатор на "Евроспорт" за световното, анализира ситуацията в бразилския национален тим, който ще трябва да играе без контузената си звезда Неймар (аут до края на първенството) и наказания Тиаго Силва на полуфинала срещу Германия.

"Неймар е важен играч, защото е способен да се надиграва един на един с противниковите защитници, накланяйки по този начин везните в полза на своя отбор. Той е нападател, който бележи и  раздава асистенции и в това отношение е фантастичен. Точно в този момент обаче Тиаго Силва вероятно е по-важен играч за Бразилия от него", коментира Специалния.

"Липсата на Тиаго Силва ще тежи много срещу Германия, защото този тим на Бразилия залага на дефанзивна тактика. Отборът на Сколари се бори, играе със смелост и всички футболисти се раздават. Разбира се, Данте и Енрике са способни да заменят Тиаго. Може би Данте е по-добрият вариант, защото играе в Байерн и познава отлично немските национали", сподели Моуриньо.

"Истината е, че Бразилия не показва качествен футбол, въпреки че има много чудесни футболисти", добави Жозе, преди да даде окончателната си присъда за златистите: "Все пак домакините знаят каква е целта пред тях, какво искат да постигнат. Мисля, че те ще станат световни шампиони на своя земя. Те показват, че са истински отбор и се раздават за родината си. Аз не съм никой и нямам право да критикувам философията им."