Бразилия се класира за 1/2-финалите на домакинския Мондиал, след като късно снощи победи Колумбия с 2:1, но отборът бе разтърсен от ужасна новина. Голмайсторът на "Селесао", на тези световни финали, Неймар ще пропусне остатъка от турнира.

Звездата на бразилците има счупване в третия прешлен. Той получи тежката контузия в областта на гърба след удар на Сунига с коляно. В последствие нападателят бе откаран в клиниката във Форталеза, след като преди това бе изнесен на терена на носилка.

Още не е ясно за колко време ще бъде извън терените бразиецът, но е сигурно, че ще пропусне остатъка от Мондиала.

"Не е лесно да се дадат новини в случая, но истината е, че Неймар няма да може да играе повече за Бразилия на този Мондиал", обяви клубният лекар на "Селесао" Родриго Ласмар.

"Тестовете показаха фрактура на третия прешлен. Няма да се наложи операция, но той трябва да стои обездвижен, за да бъде контролирана болката. Той няма да може да играе футбол, докато травмата не отшуми. Една седмица няма да е достатъчна, за да се възстанови".

"Неймар се нуждае от внимателно лечение, ще трябва да има и колан около гърба му, така че да се чувства по-комфортно", добави лекарят на "Селесао".