Вратарят на САЩ Тим Хауърд заяви, че влезлият като резерва Ромелу Лукаку е променил мача.

Нападателят на Белгия се появи в игра след края на редовните 90 минути и в продълженията записа асистенция и гол за победата с 2:1 на "Червените дяволи".

Така в пореден мач смените на Марк Вилмотс се оказват решителни, като другият появил се на терена футболист - Кевин Миралас също изтормози максимално защитата на САЩ със скоростта си.

След мача всички отчетоха колко ефективно е било пускането на двамата бързаци в края на мача, когато отбраната на САЩ вече бе изморена. И Хауърд потвърди това мнение.

"Те пуснаха големия Ром и той бе изключително полезен. Той правеше пробиви срещу нас, вкара гол, създаде шансове за другите им играчи. Големият Ром промени мача".

"Сърцата ни са разбити, не мисля, че можехме да дадем нещо повече. Оставихме всичко на терена. Бяхме победени от наистина добър отбор. Те се възползваха добре от шансовете си. Болезнено е, но шапки долу за Белгия. Те бяха фантастични".

"Работата ми е да спасявам. Затова съм извикан. Това е част от големите мачове", показа скромност вратаря по отношение на геройствата си.

Същевременно съотборникът му в Евертън Ромелу Лукаку също се изказа много топло към Хауърд.

"Какъв резултат, какъв мач. Толкова съм щастлив за нашата страна. Толкова е хубаво да си на тази позиция", написа той в Инстаграм.

"Поздравления за тима на САЩ. Те са наистина добри състезатели и определено ще бъдат по-силни в следващите години. Също - Тим Хауърд, ти си един от най-добрите съотборници, които някога съм имал".

"Днес ти показа защо си един от най-добрите вратари. Благодаря за фланелката ти, Бог да ви благослови".