Болоня – Ювентус, мач от 25-ия кръг на Серия "А", ст: "Ренато Дал’Ара", начало: 16.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/BolognaJuve?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BolognaJuve</a>, i convocati <a href="https://twitter.com/hashtag/FinoAllaFine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FinoAllaFine</a> <a href="https://t.co/x1eRAUYmmq">pic.twitter.com/x1eRAUYmmq</a></p>&mdash; JuventusFC (@juventusfc) <a href="https://twitter.com/juventusfc/status/1099347569703030784?ref_src=twsrc%5Etfw">23 февруари 2019 г.</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус влиза в мача в тежък психологически момент, след като загуби с 0:2 от Атлетико Мадрид в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. Така "Старата госпожа" е на прага на отпадането и ще се надява на чудо на реванша на 12 март. Болоня също не се намира в добро състояние, въпреки че в последния кръг игра добре срещу Рома на "Олимпико". Но загубата с 1:2 остави отбора в зоната на изпадащите.

Вижте тук класирането в Серия "А"!

За домакините аут е Рикардо Орсолини, който е собственост на Юве, а с проблеми са още Матия Дестро, Федерико Матиело, Джанкарло Гонсалес и Лянко. За шампионите няма да играят Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста, които са в лазарета. Емре Джан е наказан, Миралем Пянич болен, но все пак е в групата Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри разкри, че Матия Перин ще пази на вратата. Не е изключено той да смени схемата на 4-2-3-1 заради проблемите в халфовата линия. 

Двата отбора играха на стадион "Ренато Дал’Ара" съвсем скоро – на 12 януари. Срещата беше за Купата на Италия и Юве спечели с лекота с 2:0. Въобще, "Старата госпожа" е в серия от шест поредни победи над този противник. За последно Болоня не падна през февруари 2016 г., след като измъкна 0:0 у дома.

Последният успех на отбора е преди 8 г. - 2:0 в Торино, а за последно Юве падна в Емилия-Романя чак през 1998 г. - 0:3. Това са 15 мача, от които "черно-белите" спечелиха 10 и 5 завършиха наравно. Нашата прогноза е, че шампионите ще продължат с победния си рейд в калчото.

Прогноза: Болоня – Ювентус 0:2