Тотнъм - Ливърпул, мач от 5-тия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Уембли”, 14:30 часа. 

Прогнозата на Gol.bg:

Два от най-добрите отбори на Англия в последните години ще излязат в пряк сблъсък в ранния двубой на 5-тия кръг във Висшата лига. От началото на сезона само Манчестър Сити вкара повече голове и опита повече удари към вратата от Тотнъм или Ливърпул. 

“Шпорите” загубиха 100-процентовия си актив в предишния кръг, когато загубиха гостуването си на Уотфорд. А откакто Маурисио Почетино пое тима само Манчестър Юнайтед е печелил повече точки у дома от лондончани. 

Ливърпул пък спечели за първи път от 1990 година първите си четири мача. Важна част от успешната серия на “червените” е стабилната защита, която допусна само един гол в този период.

“Червените” имат най-добрата защита в Англия след загубата с 1:4 от Тотнъм миналия октомври. В този период Ливърпул допусна 23 гола в 33 мача и записа най-много “сухи мрежи”. 

“Не ме интересуват тези неща, за нас най-важен е мачът с Тотнъм. Той ще бъде много различно предизвикателство. Ще видим какво ще стане. Ще бъде интересно, защото няма как да знаеш какво ще се случи. Предстоят ни тежки седмици, а е все още началото на сезона. Минали са само 4 мача”, каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. 

Тотнъм ще бъде без Юго Лорис и Деле Али. Вратарят е наказан заради това, че бе хванат да кара пиян, докато английският национал има проблем с разтежение в бедрото. Хьон-мин Сон се завърна в състава след участие в Азиатските игри, а Муса Сисоко все още лекува контузия. 

За Ливърпул най-вероятно няма да играе Адам Лалана, който лекува травма. Симон Миньоле се завръща в състава, след като доскоро имаше проблеми в ръката.

СТАТИСТИКА 

Тотнъм спечели само един от последните си 11 мача срещу Ливърпул във Висшата лига (4 равенства и 6 загуби)

Ливърпул не успя да вкара само веднъж в последните 12 мача от Висшата лига срещу Тотнъм. Първият мач на Юрген Клоп начело на тима - 0:0 през октомври 2015 г. 

В мачовете между Тотнъм и Ливърпул са паднали 149 гола. Само в двубоя Арсенал - Евертън има повече - 151. 

Ливърпул спечели 9 от последните си 15 мача в Лондон под ръководството на Клоп (9 победи, 3 равни и 3 загуби), но нямат победа като гости на Тотнъм (2 равенства и 1 загуба). 

Тотнъм няма две поредни загуби във Висшата лига от сезон 2015-2016

Мохамед Салах вкара във всичките три гола за Ливърпул в мачовете с Тотнъм миналия сезон. 

Хари Кейн има участие в 7 гола в 7 мача срещу Ливърпул - 5 гола и две асистенции. 

Под ръководството на Юрген Клоп Роберто Фирмино има участие в 60 гола във Висшата лига (37 гола и 23 асистенции), повече от всеки друг играч на Ливърпул. 

Резултат: 1:1