Реал Сосиедад - Барселона, двубой от 4-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Аноета", начало: 17: 15 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Силесен, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Суарес, Меси, Дембеле, Рафиня, Ленгле, Алба, Ел Хадади, Роберто, Видал, Юмтити, Вермален

Прогноза на Gol.bg:

Реал Сосиедад е отбор, който винаги способен да поднесе изненада. След изминалите първи три кръга домакините имат от всичко по малко, а именно една победа, едно равенство и една загуба. 

Тимът стартира с добра победа като гост над един от коравите отбори в лицето на Виляреал. След това последва равенство 2:2 навън срещу Леганес, а в последния кръг дойде и загубата, която бе отново като гост, но на Ейбар с 1:2. 

Така предстоящият мач се явява първи за баския тим този сезон на собствен терен. Проблем за домакините може да се окаже евентуално отсъствие на нападателят Уилям Хосе Да Силва, който изигра само 17 минути срещу Ейбар и бе заменен. 

Именно той отбеляза единственото попадение за своя отбор, което бе негово второ от началото на сезона. Продължава и отсъствието на Аднам Янудзай, а с травма е и бранителят Диего Йоренте.

Барселона направиха малко експерименти в контролите си през лятото, позволявайки си някоя друга загуба, но началото на сезона в Испания е повече от убедително за тях.

Тимът е един от двата отбора с 100-процентов актив от началото на сезона, като каталунците са на върха на класирането с по-добра голова разлика от Реал Мадрид. 

В миналия кръг Барса разнищи новака Уеска с 8:2, а преди това демонстрира по-скромна игра в атака, след  като надигра Валядолид с 1:0 в първото си гостуване за сезона. Каталунците нямат проблеми с контузени футболисти.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 2:3