Нюкасъл - Арсенал, двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Сейнт Джеймсис Парк", начало: 15:30 часа българско време.

Групата на Арсенал:  Чех, Оспина, Мейси, Колашинац, Мертезакер, Кошчелни, Холдинг, Монреал, Мустафи, Чеймбърс, Бейерин, Мавропанос, Рамзи, Уилшър, Йозил, Айоби, Джака, Елнени, Мейтланд-Найлс,  Уилок, Мхитарян, Уелбек, Лаказет, Нелсън, Нкетия, Обамеянг 

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал продължава да е на шестата позиция в класирането, а максимумът, до който могат да стигнат, е петото място. Преди кръга изостават на три точки от него. В последните си мачове "артилеристите" показват добра форма и спечелиха последните си 6 двубоя във всички надпревари.

Далеч от дома Арсенал се представя колебливо в Премиър Лийг, след като загуби последните си 4 визити. Важно предимство за домакините е натрупаната умора в редиците на противника, който се прибра от Русия в петък сутринта и на практика проведе само една тренировка за сблъсъка на "Сейнт Джеймсис Парк".

Мохамед Елнени е наказан за мача, докато Санти Касорла и Хенрих Михтарян са с травми. Стълбът в халфовата линия на "артилеристите" Гранит Джака е под въпрос.

Задачата на "свраките" пък да си осигурят спасението в лигата е почти осигурена. Те са много близо до заветните 40 точки и по всяка вероятност дори ще ги надминат в оставащите кръгове.

За това допринесе подобрението в изявите на отбора в последните мачове. В момента домакините са с три поредни победи във висшата лига. Последната бе миналата седмица като гост с 2:1 над Лестър.

Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес няма много отсъстващи за двубоя и ще трябва да се справя без контузените Хесус Гамес, Робърт Елиът и Хоселу.

Прогноза: Нюкасъл - Арсенал 3:2