Левски – Берое, мач от 1-ия кръг на плейофната фаза на Първа лига, ст.: "VIVACOM Арена Георги Аспарухов", начало: 17.30 часа наше време

Вероятни състави:

Левски: Митрев; Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Фигейредо; Прохазка, Тиам, Ж. Гомес, Паулиньо; Буш, С. Костов
Треньор: Делио Роси

Берое: Перниш; Желев, Хаджиев, И. Иванов, Леони; Райнов, Охене; Бригадо, Б. Цонев, П. Еуженио; М. Камбуров
Треньор: Александър Томаш

Прогноза на Gol.bg:

Левски и Берое ще направят трети опит този сезон да си вкарат гол. През есента срещата в Стара Загора завърши 0:0, двата отбора не си вкараха попадения и преди месец на "Герена".

Треньорът на "сините" Делио Роси има проблеми в атака, след като Габриел Обертан е контузен, а Антонио Вутов ще изтърпи третия си мач наказание. В предни позиции ще започнат Станислав Костов и Серджиу Буш, по фланговете ще действат Паулиньо и Роман Прохазка.

Офанзивната мощ на Берое ще бъде съставена от опитния Мартин Камбуров, който многократно е наказвал Левски през кариерата си и звездата Педро Еужение. Александър Томаш няма сериозни кадрови проблеми и ще може да разчита на най-важните си футболисти.

Левски и Берое заемат съответно 3-то и 4-то място, като "сините" имат преднина от 5 точки. Старозагорци нямат гол на "Герена" в последните си четири гостувания на този стадион – 0:0, 0:1 и два пъти по 0:2, а в елита съперниците са се изправяли 103 пъти помежду си. Балансът е в полза на столичани – 53 победи, 21 равенства и 29 загуби, при голова разлика 177:100.

Левски има само едно поражение в последните си 12 мача в Първа лига – 0:1 от ЦСКА, а през този сезон единствено Берое и Лудогорец не загубиха на "Герена", след като и двата състава си тръгнаха с 0:0.

Нашата прогноза е, че Левски ще излъже заралии.

Прогноза: Левски – Берое 1:0