Ювентус – Милан, мач от 30-ия кръг на Серия "А", Торино, "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Счесни, Пинсолио

Защитници: Де Шилио, Киелини, Бенатия, Бардзали, Хьоведес, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Маркизио, Матюиди, Асамоа, Стураро, Бентанкур

Нападатели: Куадрадо, Игуаин, Дибала, Коста

Групата на Милан за мача:

Вратари: А. Донарума, Д. Донарума, Сторари

Защитници: Антонели, Бонучи, Калабриа, Мусакио, Родригес, Романьоли, Сапата

Халфове: Билия, Бонавентура, Чалханоглу, Кеси, Локатели, Маури, Монтоливо

Нападатели: Борини, Кутроне, Калинич, Силва, Сусо

Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът Ювентус посреща Милан в голямото дерби от 30-ия кръг на Серия "А".

Сблъсъкът е изключително важен и за двата отбора, тъй като шампионите имат крехък аванс от две точки на върха пред Наполи, а до края на сезона им предстои тежка програма. "Росонерите" пък се доближиха само на пет точки от зона "Шампионска лига" и всяка грешна стъпка може да им струва скъпо, както в спортен, така и във финансов план.

В Серия "А" Милан демонстрира чудесна форма в последните месеци, а с основна заслуга за това е Дженаро Гатузо. "Червено-черните" са непобедени в десет поредни мача, в които записаха осем победи, включително и 2:0 над Рома насред Рим.

От своя страна, в последния кръг Юве направи неочаквана грешка – 0:0 при гостуването на СПАЛ, която притиска "Старата госпожа" до стената. "Бианконерите" за последно паднаха в калчото на 19 ноември – 2:3 от Сампдория, и оттогава навъртяха 14 поредни успеха и споменатото равенство.

Освен това торинци не са допускали гол в калчото от 10 последователни мача и легендата Джанлуиджи Буфон може да подобри собствения си рекорд по "сухи мрежи" от 973, ако през първото полувреме футболистите на Милан не го преодолеят.

Юве е в серия от 24 поредни срещи без поражение във всички турнири, а в директните сблъсъци срещу "росонерите" има положителен баланс. От 225 дербита, 86 са на сметката на "Старата госпожа", "червено-черните" имат 67 победи при 73 равенства.

През този сезон атаката на "бианконерите" е далеч по-ефикасна от тази на Милан – 2,31 гола на мач срещу 1,46, през есента гостите спечелиха гостуването си на "Сан Сиро" с 2:0.

Нашата прогноза е, че домакините ще победят и тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Милан 1:0