Торино – Ювентус, мач от 25-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико" начало: 13.30 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът Ювентус няма право на грешна стъпка, тъй като изостава на една точка от лидера Наполи, който има наглед лесна задача – домакинство на СПАЛ.

Добрата новина за шампионите е завръщането на Пауло Дибала след контузия. Аржентинският национал попадна в групата, но е готов само за 30 минути игра и ще седне на пейката. Аут е болният Марио Манджукич, докато Федерико Бернардески имаше проблем и не тренира пълноценно в последните дни.

В лазарета продължават да са Бенедикт Хьоведес и Блес Матюиди, но опитният Андреа Бардзали е в разширения състав. Макс Алегри разкри, че на вратата ще застане Войсчех Счесни, Миралем Пянич и Сами Кедира ще са титуляри, като още не е решил кой да е третият полузащитник. За Торино аут е единствено Лянко, който е с контузия още от миналата година.

Под ръководството на Валтер Мадзари "биковете" стабилизираха представянето си в Серия "А" и в последните седем мача са непобедени – три успеха и четири равенства. В последните четиринадесет случая пък имат само едно поражение, плюс пет победи и осем хикса, като спечелиха и последните си три домакинства.

Ювентус е в серия от осем поредни победи в калчото и се е разписал във всяко едно от последните си 26 гостувания. През този сезон вече имаше две издания на Дерби дела Моле и в двата случая шампионите спечелиха на "Алианц Стейдиъм" – 4:0 и 2:0 за Купата. Последният сблъсък на "Олимпико" завърши с успех 3:1 за "бианконерите". Нашата прогноза е, че Юве ще спечели и днес.

Прогноза: Торино – Ювентус 0:2