Фиорентина - Интер, мач от 20-тия кръг на Серия А, стадион “Артемио Франки”, 21:45 часа българско време. 

Групата на Интер 

Вратари: Ханданович, Падели, Берни 

Защитници: Кансело, Ранокия, Сантон, Далберт, Шкриниар, Нагатомо, Ломбардони 

Полузащитници: Галярдини, Марио, Весино, Валеро, Брозович

Нападатели: Икарди, Карамо, Едер, Перишич, Кандрева

 

Прогнозата на Gol.bg:

Интер гостува на Фиорентина с мисълта да си върне позагубените позиции. Само преди по-малко от месец “нерадзурите” бяха на първо място в класирането, а към днешна дата са на цели 7 точки зад лидера Наполи, след като спечелиха само 2 от последните възможни 12 точки. 

От друга страна хората на Стефано Пиоли спечелиха всеки от последните си 3 домакински мача срещу този противник и са готови да продължат серията си. Нито един от последните 11 двубоя между тези два отборе не са завършвали наравно. 

Във Фиорентина няма проблеми с контузени състезатели, докато треньорът на Интер няма да може да разчита на Боао Миранта и Данило Д’Амброзио. Въпреки тези липси Спалети едва ли ще има сериозни проблеми със защитата си, тъй като тимът му записа 5 сухи мрежи в последните си 7 мача. 

Проблемите на Интер в последно време се забелязват в нападението, където Мауро Икарди и компания са вкарали само веднъж в последните 6 мача. Серия, която започна още срещу слабака Порденоне за Купата на Италия.

Фиорентина също се отбранява добре и допуснатите три гола в последните 7 мача са доказателство за това. “Виолетовите” освен това запазиха 4 сухи мрежи в последните 5 мача. 

Резултат: 1:1