Ювентус – Рома, мач от 18-ия кръг на Серия "А", Торино, "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Киелини, Бенатия, Лихтщайнер, Кедира, Пянич, Матюиди, Дибала, Коста, Игуаин
Резерви: Пинсолио, Лориа, Бардзали, Ругани, Асамоа, Маркизио, Бентанкур, Стураро, Пяца, Бернардески
Под въпрос: Де Шилио, Куадрадо Манджукич
Контузени: Буфон, Хьоведес
Треньор: Макс Алегри:

Рома: Алисън, Коларов, Фацио, Манолас, Флоренци, Строотман, Де Роси, Наинголан, Петори, Ел Шааруи, Джеко
Резерви: Скорупски, Морено, Жесус, Кастан, Перес, Емерсон, Пелегрини, Жерсон, Ундер, Шик
Под въпрос: няма
Контузен: Дефрел
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус ще гони задължителна победа, за да не позволи на лидера в Серия "А" Наполи да увеличи преднината си на върха и да не бъде задминат от Интер на 2-то място. Рома обаче също е в челото и има само три точки в пасив от "бианконерите" и четири от южняците и е с мач по-малко – гостуване на Сампдория. Сгъстеното класиране в челото предизвиква голям интерес сред любителите на италианския футбол и всяка грешна стъпка може да се окаже пагубна в борбата за Скудетото.

Това притиска Юве и Рома до стената, но статистиката е в полза на хегемона на Ботуша. Шампионите са в серия от шест поредни домакински успеха над римляните и само в един от тези случаи допуснаха гол във вратата си – при победата с 3:2 през 2014 г. Това означава, че "вълците" са регистрирали само загуби на "Алианц Стейдиъм", но далеч не са единствения отбор, който яде бой след бой на това съоръжение.

От началото на сезона Юве е най-силният домакин в Италия със 7 победи, 1 равенства и 1 загуба, който дойде от другия столичен тим Лацио – 1:2. Вкараните голове вкъщи пък са 21, което прави средно по 2,3 на среща. При споменатите шест поредни загуби като гост на Юве, Рома допусна общо 19 попадения или средно по 3,1 на мач, а в последните два случая  "старата госпожа" печелеше дербитата с по 1:0. За последно римляните победиха като гост рекордьора по титли на Ботуша в първенството през 2010 г. – 2:1, а през 2011 г. се наложиха в Торино с 2:0 за Купата.

След това започна черната им серия, като според нас тя ще продължи и след тази вечер.

Прогноза: Ювентус – Рома 1:0