Манчестър Юнайтед – Тотнъм, мач от 10-тия кръг на Висшата лига на Англия, стадион „Олд Трафорд“, 14:30 часа.

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Хари Кейн ще бъде големият отсъстващ от дербито на кръга във Висшата лига. Голмайсторът на турнира страда от разтежение и вчера мениджърът на Тотнъм Маурицио Почетино потвърди, че няма да рискува със състоянието на нападателя.

„Шпорите“ искат да се реваншират за загубата с 2:3 от Уест Хем през седмицата за Купата на Лигата. Манчестър Юнайтед обаче спечели последните си 5 домакинства във Висшата лига, като не допусна нито един гол.

„Червените дяволи“ влизат в дербито след първата си загуба в първенството – от Хъдърсфилд през миналия уикенд. Заради нея тимът на Жозе Моуриньо изостава на 5 точки от лидера Манчестър Сити. Всъщност, Ман Юнайтед и Тотнъм делят 2-3-то място с по 20 точки, така че двубоят ще бъде повече от важен и за двата отбора.

Освен Кейн на „Олд Трафорд“ за Тотнъм няма да играе и Виктор Уаняма, който има травма вк оляното. Фернандо Йоренте пък ще има сложната задача да замени голмайстора на „шпорите“.

За Юнайтед в игра са готови да се завърнат Ерик Байли и Фил Джоунс. Контузени са Майкъл Карик, Маруан Фелайни и Пол Погба, както и Златан Ибрахимович и Маркос Рохо, които лекуват продължителни травми.

СТАТИСТИКА

Тотнъм загуби 20 от 25-те си гостувания в първенството на „Олд Трафорд“

Манчестър Юнайтед записа 6 поредни победи у дома в лигата без да допусне гол през март 2010 година.

Маурисио Почетино има повече загубени мачове от Жозе Моуриньо (4) във Висшата лига, отколкото срещу всеки друг мениджър.

Хари Кейн вкара 29 гола в 26 мача в първенството през 2017 година, като е само на 7 от вечния рекордьор за календарна година – Алън Шиърър от 1995 г. (36 гола).

Ромелу Лукаку вкара 15 гола в 58 мача във Висшата лига срещу отбори от Голямата шестица – средно по гол на 289 минути.

Резултат: 1:0