Интер – Фиорентина, мач от 1-ия кръг на Серия "А", стадион: "Джузепе Меаца", начало: 21.45 часа

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Интер за мача:

Групата на Фиорентина за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е един от най-интересните мачове на старта в Серия "А". Интер и Фиорентина започват сезона с нови треньор и големи амбиции. Лучано Спалети ще има тежката задача да върне "нерадзурите" на челните позиции в калчото, докато Стефано Пиоли ще дебютира начело на "виола" с гостуване на доскорошния си отбор.

И двамата специалисти нямат сериозни кадрови проблеми. За Интер аут е Сантон, докато Ранокия има проблеми, но попадна в групата. Същото положение е и с Бадей, докато Сапонара не пътува за Милано. В разширения състав на Фиорентина е привлеченият от Славия талант Петко Христов, който ще седне на пейката.

Интер и Фиорентина традиционно си вкарват много голове. Последният мач помежду им завърши с 5:4 за домакините от Флоренция, докато преди това на "Джузепе Меаца" "синьо-черните" спечелиха с 4:2. С този успех Интер прекъсна и серията си от две поредни домакински поражения от Фиорентина. В последните шест мача между двата отбора пък паднаха общо 27 попадения, като единствено през 2015 г. двубият завърши с един точен изстрел – 1:0 за "виола".

Нашата прогноза е, че довечера отново ще има много голове и зрелищен футбол.

Прогноза: Интер – Фиорентина 3:2