Уест Хем - Тотнъм, мач от 35-тия кръг на Висшата лига, стадион “Лондон Стейдиъм”, 22:00 часа българско време.

Гледайте мача на живо тук! 

Прогнозата на Gol.bg: 

Маурисио Почетино призова играчите си да победят Уест Хем и да продължават да подлаган на напрежение лидера във Висшата лига Челси. “Шпорите” гостуват на “Лондон Стейдиъм” с изоставане от 4 точки от “сините”, а до края на сезона има едва 4 мача. 

Челси пък ще изиграе своя мач чак в понеделник - домакинство на Мидълзбро и така поне за няколко дни преднината на “сините” може да бъде намалена до точка. 

“За нас е важно да продължим по същия начин и да подложим под напрежение Челси до края на сезона. Този мач е добра възможност за нас. Остават ни само по 4 мача, но това все пак е дерби с Уест Хем и ще бъде много, много тежък мач. Целта ни е да победим, за да запазим шансовете си за титлата”, заяви Почетино. 

Уест Хем пък все още има теоретични шансове да изпадне и мениджърът на тима Славен Билич също иска трите точки. “Това е голям мач. Дерби. Независимо дали се нуждаем от точки, или не, ние трябва да спечелим срещу Тотнъм на нашия стадион. 

А ние се нуждаем от точките, така че това прави мачът еднакво важен и за двата отбора. Ще опитаме да вземем точките, за да си запазим мястото в елита. Не се нуждаем от допълнителна мотивация, тъй като играем срещу лондонски съперник. 

Миналият сезон ги бихме с 1:0 на “Ъптън Парк” и тогава атмосферата беше невероятна. Това е голям мач за нас, за феновете ни, така че трябва да сме готови”, каза Билич. 

Уест Хем ще бъде без Диафра Сако, Михаел Антони, Педро Обианг и Анджело Огбона. Анди Керъл и Артър Масуаку са под въпрос. 

За Тотнъм аут от срещата е Дани Роуз, който се възстановява от контузия в коляното. Хари Уикс, Ерик Ламела и Камерън Картър-Викърс също няма да играят. 

Резултат: 0:2