Челси – Тотнъм, полуфинал за ФА Къп, стадион „Уембли”, 19,15 часа
 
Групата на Челси: Куртоа, Бегович, Зума, Алонсо, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Луис, Аке, Аина, Чалоба, Матич, Фабрегас, Канте, Азар, Лофтъс-Чийк, Моузес, Педро, Уилиан, Коста,  Батшуай, Едуардо
 
Под въпрос: Кейхил, Алонсо
 
Групата на Тотнъм: Лорис, Лопес, Уайтман, Дейвис, Алдервайрелд, Вертонген, Дайър, Вимер, Трипиър, Уанияма, Дембеле, Ериксен, Али, Сисоко, Онома, Сон, Янсен, Кейн
 
Контузени: Ворм, Роуз, Ламела, Уинкс
 
ПРОГНОЗА
 
Челси и Тотнъм се изправят един срещу друг в полуфинал за ФА Къп само седмица, след като Шпорите се приближиха на 4 точки от Сините във Висшата лига и направиха борбата за титлата крайно любопитна.
 
Хари Кейн вече обяви, че предстоящият двубой може да има ключова роля от психологическо естество за борбата в първенството, но и класирането за финала и възможността да бъде спечелен трофея със сигурност не е за пренебрегване.
 
В Тотнъм знаят, че могат да победят Сините, след като вече го направиха веднъж в шампионата, но пък това бе едва единият от двата триумфа, които Шпорите имат в последните 16 мача срещу лондонския си съперник във всички турнири.
 
Предишният път, когато отборите се срещнаха за ФА Къп не бе чак толкова отдавна – през 2012-а, когато в същата фаза Челси разби Тотнъм с 5:1. Това бе шестото поредно поражение за Шпорите на полуфиналите в надпреварата и те ще направят всичко по силите си, за да избегнат нова загуба.
 
Моментната форма на тима на Маурисио Почетино определено изглежда по-добра, след като Челси допусна някои поражения, а и играта в защита вече не е толкова сигурна. Разбира се това обаче не означава, че Тотнъм ще спечели, но най-малкото гарантира, че тимът от „Уайт Харт Лейн” ще влезе в уверен в сблъсъка.
 
Диего Коста спря да вкарва за Сините, формата на Еден Азар също поспадна, което кара феновете на тима със сигурност да не бъдат спокойни за последните мачове от кампанията. Шансовете за дубъл остават, но приоритет може би ще бъде първенството.
 
И все пак в Челси знаят, че могат да нанесат удар върху съперника, който ще излезе след 8 поредни победи. Дали ще го направи обаче или Тотнъм ще покаже, че е готов и за титла? На „Уембли” ще бъде страшно интересно и мачът определено изглежда трудно предвидим.
 
Резултат: Челси – Тотнъм   1:2