Атлетико Мадрид – Байер Леверкузен, реванш от 1/8финалите на Шампионската лига, „Висенте Калдерон”, 21,45 часа, съдия Сергей Карасев (Рус)
В първия мач – Байер – Атлетико 2:4

Групата на Атлетико: Моя, Облак, Годин, Савич, Върсалко, Лукас, Хуанфран, Хименес, Коке, Саул, Караско, Черчи, Томас, Гайтан, Гризман, Ф. Торес, Кореа

Наказани: Габи, Филипе Луис
Контузени: Гамейро

Групата на Байер: Лено, Йозджан, Ломб, Драгович, Хилберт, Йедвай, Вендел, Да Коста, Баумгартлингер, Арангуис, Юрченко, Белараби, Кампл, Чичарито, Бейли, Мехмеди, Хоел, Бранд, Воланд

Наказан: Хенрихс
Контузени: Топрак, Та, Кислинг, Бендер 
На изпити: Хаверц

Прогноза

Убедителната победа в Германия с 4:2 със сигурност прави Атлетико почти сигурен участник на 1/4финалите в Шампионската лига, но испанците трябва да внимават, въпреки аванса си и това, че са елиминирали 7 поредни пъти германски състави, когато са се играли по 2 мача. 

Кевин Гамейро ще липсва в атаката на домакините заради стомашен вирус, но пък Фернандо Торес се завръща в групата след инцидента в мача с Депортиво, когато получи сериозен удар в главата и едва не си глътна езика. 

Дюшекчиите ще се опитат да стигнат четвъртфиналите за четвърта поредна година и имат всички шансове да успеят, но със сигурност не трябва да подценяват двубоя, защото германците могат да бъдат опасни, макар и шансовете им да изглеждат минимални. 

Гостите идват с нов треньор в лицето на Тайфун Коркут, който дебютира с равенство 1:1 срещу Вердер и ще иска да покаже, че отборът му притежава качества да бъде на ниво и в Шампионската лига. 

Макар и да няма загуба в последните си 4 гостувания в турнира, сред които трите от настоящия сезон, Байер спечели само веднъж извън своя стадион в последните 9 срещи от надпреварата, което се случи на терена на Тотнъм през ноември. 

Ако Аспирините успеят да поведат това може да направи интересен двубоя в Мадрид. Хората на Диего Симеоне знаят как да играят в защита, но може би ще имат една на ум и за предстоящото си домакинство на Севиля в неделя, което можа да ги върне в битката за топ 4 в Примера. 

Резултат: Атлетико – Байер    1:1