Ювентус – Интер, мач от 24-ия кръг на Серия "А", Торино, начало: 21.45 часа българско време

Гледайте мача пряко тук! 

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Сандро, Бенатия, Бардзали, Бонучи, Алвеш, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Асамоа, Стураро, Ринкон, Мандрагора

Нападатели: Игуаин, Манджукич, Пяца, Дибала

Контузен: Лемина

Групата на Интер за мача:

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Андреоли, Ансалди, Сантон, Мурило, Миранда, Д’Амброзио, Нагатомо

Халфове: Медел, Галярдини, Марио, Кондогбия, Банега, Брозович

Нападатели: Паласио, Икарди, Биабиани, Едер, Перишич, Кандрева, Барбоса, Пинамонти

Контузени: няма

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер е време на Дерби д’Италия. Ювентус посреща Интер и ще гони рекордна 28-ма поредна домакинска победа в Серия "А". Хубавото е, че треньорите Макс Алегри и Стефано Пиоли ще могат да разчитат на всичките си най-добри футболисти, което е гаранция за шоу.

По-рано през сезона Интер спечели голямото дерби, след като изигра страхотен мач и за няколко минути обърна шампионите с 2:1 на "Джузепе Меаца". "Нерадзурите" са в серия от седем поредни победи в първенството и дадоха сериозна заявка за място в Топ 3. Голямата цел обаче минава през задължително печелене на точки в Торино, което не е никак лесна задача.

Ювентус е безпощаден домакин и спечели последните две дербита с "нерадузите" вкъщи – 2:0 и 3:0. Интер обаче се представя прилично в дома на "старата госпожа" и през 2015 г. измъкна 1:1, а през 2012 г. спечели сблъсъка с 3:1, въпреки че беше отявлен аутсайдер, както е и днес.

Дерби д’Италия ще бъде сблъсък и между водачите в голмайсторската листа в Серия "А" – Гонсало Игуаин срещу Мауро Икарди. Двамата имат по 15 попадения, с колкото е и Един Джеко от Рома. Ел Пипита пък не пропуска да се разпише в последните шест шампионатни мача на "бианконерите".

Това ще бъде 168-мо дерби между двата отбора в Серия "А", като предимството е на страната на Юве със 79 победи, 42 равенства и 46 загуби. Нашата прогноза е, че торинци ще успеят да вземат своето, с което ще дадат сериозна заявка за рекордна шеста поредна титла.

Прогноза: Ювентус – Интер 2:1