Тотнъм – Уест Хям, мач от 12-ия кръг на Висшата лига, „Уайт Харт Лейн“, събота, 19,30 часа, съдия Майк Дийн

Групата на Тотнъм: Лорис, Ворм, Уокър, Роуз, Вертонген, Трипиър, Вимер, Картър-Викърс, Уаняма, Дайър, Нкуду, Сисоко, Дембеле, Али, Ериксен, Онома, Каръл, Уинкс, Сон, Янсен, Кейн

Контузени: Алдервайрелд, Ламела, Дейвис
Под въпрос: Деле Али

Групата на Уест Хям: Адриан, Рандолф, Рийд, Колинс, Огбона, Кресуел, Оксфорд, Куяте, Обианг, Фернандес, Нордвейт, Лансини, Пайе, Антонио, Фегули, Аю, Сако, Дзадза, Флечър, Кайери

Наказан: Нобъл
Контузен: Каръл

Прогноза

Тотнъм остава единственият отбор без загуба във Висшата лига, но напоследък равенствата станаха доста и отборът е в серия от 4 последователни двубоя приключили така. Серията във всички турнири достигна 7 сблъсъка без успех, а новият тест в лицето на Уест Хям няма как да бъде очакван без напрежение. 

Последният успех бе преди повече от месец, така че Маурисио Почетино трябва да намери начин да оправи нещата, след като Шпорите се оказаха на 5 точки от върха и на 3 от големия си съперник Арсенал, който пак е пред тях. 

Тимът остава с най-добрата защита със само 6 допуснати гола, но в атака ситуацията не е много розова, тъй като вкараните попадения са 15, докато съставите от топ 4 имат между 24 и 30. 

Надеждите това да се промени са свързани с Хари Кейн, който има 15 гола в също толкова мачове срещу лондонски опоненти. Деле Али е близо до завръщане след контузия, но едва ли ще се рискува с включването му в игра. 

При Уест Хям целта остава отдалечаване от опасната зона, тъй като тимът е 17-и. Чуковете спечелиха само веднъж в последните си 14 гостувания на „Уайт Харт Лейн“, но в други 5 случая стигнаха до точка от тези мачове, така че и сега подобна развръзка би била добра за тях. 

Двубоят е трудно да бъде предвиден и шансовете на гостите не трябва да бъдат подценявани. Като се добави и това, че в Англия нито една развръзка не трябва да бъде изключвана, тимът на Славен Билич изглежда способен да измъкне нещо, макар че за да стане това ще трябва да бъде на много високо ниво и да играе добре в защита, което през този сезон не се случва често. 

Резултат: Тотнъм – Уест Хям    1:1