Байер Леверкузен - Тотнъм, мач от група "Е" на Шампионската лига, стадион "БайАрена", тази вечер от 21:45 часа българско време

Групата на Тотнъм:

Вратари: Лорис, Ворм, Лопес
Защитници: Роуз, Трипиър, Вертонген, Вимер, Дейвис
Халфове: Дайър, Керъл, Дембеле, Уаняма, Сисоко, Али, Ериксен
Нападатели: Ламела, Янсен, Сон
Контузени: Кейн, Алдервайрелд

Групата на Леверкузен:

Вратари: Лено, Ломб
Защитници: Та, Драгович, Йедвай, Хилберт, Вендел, Топрак
Халфове: Чалханоглу, Баумгартлингер, Бранд, Арангис, Крузе, Кампл
Нападатели: Ернандес, Кислинг, Фоланд, Мехмеди
Контузени: Белараби, Йурченко, Поянпало, Бендер (под въпрос)

Интригуващ двубой в една от най-завързаните групи на Шампионската лига. Леверкузен ще гони първа победа в надпреварата, след като нареди две равенства (ЦСКА 2:2, Монако 1:1).

За Тотнъм точките са не по-малко важни, предвид домакинската загуба от французите (1:2) на старта и амбициите за излизане от групата.

Лондончани заминаха за Германия без някои основни футболисти. Голмайсторът Хари Кейн все още лекува травма в глезена.

Централният бранител Тоби Айдервайрелд, който се контузи в последния двубой срещу Уест Бормич във Висшата лига, също няма да вземе участие, макар проблемът да не е сериозен.

В Лондон остана и левият бек Кайл Уокър, който явно не е в топ кондиция и получава почивка от мениджъра Маурисио Почетино. Очаква се в защита да бъде върнат Ерик Дайър.

Тотнъм ще се надява на голове най-вероятно на атакуващо трио Ламела, Ериксен и корееца Сон, бивш играч на "аспирините".

В лагера на Леверкузен също известни проблеми. Мачът пропускат Белараби, Йурченко и Поянпало, а Ларс Бендер е под въпрос до последно.

Треньорът Роджър Шмид би трябвало да разчита на титулярния си тандем в атака Хавиер Ернандес и Щефан Кислинг в търсене на първата победа в груповата фаза.

И двата отбора допуснаха грешки през уикенда. Леверкузен загуби 1:2 при гостуването си на Вердер (Бремен), а Тотнъм пък изненадващо не успя да победи при визитата си на Уест Бромич (1:1).

При единствения сблъсък по между им в Европа през 2006 година (Купа на УЕФА) Тотнъм победи "аспирините" с 1:0 на "БайАрена" с гол на българина Димитър Бербатов, само няколко месеца след трансфера му от Леверкузен.

Очертава се доста интересен треньорски дуел, предвид агресията и високата преса, която налагат Шмид и Почетино в играта на своите отбори.

Нищо чудно да има грешки и повече голове, а вероятно който сбърка по-малко, ще бъде победител. Равенството обаче изглежда най-резонно.

Резултат: 2:2

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/didzmToB_3k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>