Словения – Англия, среща от Група F на световните квалификации, стадион „Людски врът“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Капитанът на Англия Уейн Рууни ще бъде оставен на резервната скамейка. Това е голямата новина в тима на „Трите лъва“ преди гостуването на Словения тази вечер. Нападателят, който играе в халфовата линия от известно време, е неубедителен от началото на сезона и принуди временният селекционер Гарет Саутгейт да вземе тежкото решение.

В тима на Англия се завръща Ерик Дайър. Халфът пропусна победата на тима си с 2:0 над Малта на „Уембли“ заради разтежение, но вече е готов за игра. Очаква се Дайър да си партнира в центъра на терена с Джордън Хендерсън, който пък ще изведе „Трите лъва“ с капитанската лента.

Словения загуби два пъти от Англия в квалификациите за Европейското първенство. Тимът влиза в мача тази вечер със самочувствие след успеха с 1:0 над Словакия. „Предупредих момчетата, че не е нужна много еуфория от тази победа. Няма как да сравним двата отбора, защото Англия е много по-класен. Трябва да направим много силен мач, да бъдем перфектни във всеки аспект“, заяви селекционерът на Словения Сречко Катанец.

Голямата въпросителна за Сайтгейт е на кои играчи да заложи за атаката си. Селекционерът на Англия може да разчита на Джейми Варди, Даниел Стъридж, Тио Уолкът и Маркъс Рашфорд.

СТАТИСТИКА

Това ще бъде пети мач между двата отбора, Англия спечели всеки от предишните двубои

В последния мач през юни 2015 година Англия победи с два гола на Джак Уилшър

Седем от деветте гола на Англия в мачовете със Словения са дошли през второто полувреме.

Словения загуби само един от последните си девет домакински мача (6 победи и 2 равенства). Именно Англия победи за последно словенците през юни 2015 г.

Англия загуби само един от последните си 15 гостувания (9 победи и 5 равни) – 0:2 от Испания през ноември 2015.

Словения вкара в три от последните четири мача срещу Англия.

„Трите лъва“ спечелиха последните си 14 квалификационни мача и нямат загуба вече 31 двубоя (24 победи и 7 равни).

Футболистите на Англия отправиха 87 удара към противниковите врати в последните 4 мача, като вкараха 4 гола.

Англичаните записаха шест „сухи мрежи“ в  последните 7 гостувания в квалификацията, но допусна два гола срещу Словения през юни 2015 г.

Резултат: 0:2