Реал Сосиедад – Реал Мадрид, мач от 1-ия кръг на Примера дивисион, стадион „Аноета“, 21,15, съдия Хуан Мартинес 

Групата на Реал Сосиедад: 
Рули, Рамирес, Ариц; Салдуа, Иниго Мартинес, Юри, Ектор Дес, Пардо, Бергара, Ияраменди, Сурутуса, Чаби Прието, Карлос Вела, Оярсабал, Уилиан Хосе, Конча, Хуанми

Контузени: Агирече, Гастаняга, Каналес

Групата на Реал Мадрид: 
Касия, Рубен Янес, Лука; Карвахал, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Данило; Кроос, Хамес, Каземиро, Ковачич, Асенсио, Иско; Лукас Васкес, Бейл, Морато, Мариано

Контузени: Кейлор Навас, Бензема
Без игрови ритъм: Роналдо, Пепе

Прогноза

Реал Мадрид започва сезона с Примера с надежда, че ще успее да стигне до титлата, която убягва от 2012-а година насам. 

Оптимизмът за детронирането на Барселона е свързан и със Зинедин Зидан, който за няколко месеца свърши добра работа, като изведе тима до триумф в Шампионската лига, а в първенството отборът навакса сериозно изоставане и притисна каталунците в края. 

Сега французинът започва първата си пълна кампания в Сан Себастиан срещу местния Реал Сосиедад и той знае добре, колко е важно да се стартира по позитивен начин и да покаже, че съставът има сили да се пребори с Барса, особено след като шампионите тръгнаха с 6:2 над Бетис. 

„Сосиедад е много силен отбор, особено у дома, но ние сме готови. Първенството е от изключителна важност за нас, но засега мислим единствено за двубоя, който ни предстои“ коментира в типичен стил Зидан. 

Белите ще бъдат баз Кристиан Роналдо, който вече тренира, но едва ли ще се върне преди паузата за международните мачове. Бензема пък продължава да има здравословни проблеми, така че ще липсва. 

Гарет Бейл обаче е на линия, като той ще иска да удължи добрата си серия на „Аноета“, където е вкарал и при трите си участия до момента. Алваро Мората е готов да води атака, а и Марко Асенсио показа, че на него може да се разчита. 

Домакините се надяват да създадат проблеми на фаворита, макар и да не се подсилиха кой знае колко. Те все пак взеха нападателя Хуанми от Саутхемптън, който се очаква да стартира, тъй като Иманол Агирече е с лека травма и няма да играе. 

Въпреки че треньорът Еузебио Сакристан свърши добра работа, като цяло напоследък Сосиедад няма поводи за радост срещу мадридчани, като спечели едва един от последните 18 мача срещу столичния тим, така че и сега е много вероятно гостите да си тръгнат с победа, въпреки липсата на някои основни фигури. 

Резултат: Реал Сосиедад – Реал Мадрид    0:2