Унгария - Португалия, мач от група "F" на Евро 2016, "Стад де Люмиер" (Лион), съдия Мартин Аткинсън (Анг), 19:00 часа българско време, пряко в Gol.bg

Вероятни състави

Унгария: Кирали, Ланг, Юхаш, Гузмич, Кадар, Гера, Джуджак, Клайнхайслер, Наги, Немет, Шалай

Португалия: Патрисио, Виейриня, Пепе, Р. Карвальо, Елизеу, Моутиньо, Уил. Карвальо, Санчес, Куарешма, Нани, Роналдо

Прогнозата на Gol.bg:

Решителен последен мач за Португалия в група "F" на 2016, в който Кристиано Роналдо и компания трябва да се реваншират за неубедителната игра досега.

За селекцията на Фернандо Сантош ще е достатъчна дори само точка срещу Унгария, за да се класира на осминафиналите като един от четирите най-добри отбори, завършили на трето място в групите.

Естествено, Португалия ще излезе на "Стад де Люмиер" с мисълта за победа, като отново големите очаквания падат върху Кристиано Роналдо. Голямата звезда все още чака първия си гол на европейското, след като пропусна дузпа при равния 0:0 с Австрия.

"Сигурен съм, че Роналдо ще премине през всичко и ще направи това, което най-добре умее. Той винаги е доказвал, че е най-добър във вкарването на голове", каза селекционерът Сантош и допълни, че Роналдо ще продължава да изпълнява фауловете и дузпите.

Двама титуляри в състава на Португалия са под въпрос за двубоя тази вечер в Лион. Левият бек Рафаел Герейро и опорният халф Андре Гомеш пропуснаха последната тренировка на отбора и нищо чудно Сантош да ги запази за елиминациите.

Маджарите са сигурни за осминафиналите, въпросът остава на кое място ще завършат в групата. Атила Фиола не игра при равенството с Исландия (1:1) заради проблем с глезена и по всяка вероятност ще пропусне и битката с Португалия.

Статистиката е изцяло на страната на иберийците, които са спечелили и петте си официални мача срещу Унгария. И сега Португалия е в ролята на фаворит, въпреки че маджарите със сигурност няма да се дадат без бой.

Резултат: 2:1