Румъния - Албания, последен мач от група "А" на Евро 2016, стадион "Стад де Лион" в Лион, 22.00 часа българско време.

Вероятни състави:

Румъния: Татарушану, Рат, Кирикеш, Григоре, Сапунаро, Хобан, Чипчу, Станчу, Торже, Препелица, Андоне

Алабния: Бериша, Хисай, Цана, Аголи, Маврай, Джака, Хасе, Абраши, Леняни, Садику, Роши

Прогнозата на Gol.bg

Румъния и Албания излизат в последния си мач от група "A" на европейското първенство по футбол. Мачът се очаква с голям интерес, тъй като все още не е ясно, кой отбор ще завърши на трето място и дали ще успее да се пребори за място на 1/8-финалите.

Румнците започнаха първенството по много неприятен начин, като загубиха от Франция с гол в последната минута на мача, а след това записаха престижно равенство срещу отбора на Швейцария. Все пак Румъния играе добре и има всички шансове да продължи напред в турнира.

Албания от своя страна играе отлично в защита и разчита на контаатаки, но в този мач тима ще бъде принуден да атакува, ако иска място на 1/8-финалите в турнира. Джани де Биаси ще може да разчита на изтърпелия наказание Лоик Цана, но Борим Кукели ще бъде извън сметките, заради натрупани жълти картони.

В досегашните 16 срещу между двата отбора, Румъния е спечелила 10, две срещи са завършили наравно, а албанците са успели да измъкнат успеха само в два двубоя.

Ние смятаме, че успешната серия на северните ни съседи ще продължи и те ще се поздравят с успеха в края на мача. Залог за под 2.5 гола в мача също не е за пренебрегване.

Резултат: Румъния - Албания 1:0