Реал Сосиедад – Реал Мадрид, мач от 36-ия кръг на Примера дивисион, „Аноета”, 17,00 часа

Групата на Реал Сосиедад: Рули, Оласабал, Салдуа, Елустондо, Микел, Диего Рейес,  Юри, Де ла Бела, Ектор, Ияраменди, Маркел, Гранеро, Рубен Пардо, Сурутуса, Брума, Чаби Прието, Оярсабал, Баутиста

Наказан: Вела Контузени: Иниго Мартинес, Хонатас, Агирече, Каналес, Мартинес, Раул Навас

Групата на Реал Мадрид: Навас, Касия, Янес; Варан, Пепе, Рамос, Начо, Марсело, Карвахал, Данило; Каземиро, Ковачич, Модрич, Иско, Хамес, Бейл; Лукас Васкес, Хесе, Борха Майорал

Контузени: Роналдо, Бензема Извън групата: Кроос

Прогноза

Реал Мадрид ще гостува на Реал Сосиедад във важен момент от сезона и ще бъде без две от големите си звезди Кристиано Роналдо и Карим Бензема, които са с травми и треньорът Зинедин Зидан обяви, че няма никакъв шанс да рискува с включването им в игра. 

Белите мислят за реванша с Манчестър Сити в сряда, защото е ясно, че в Шампионската лига имат по-добри шансове да спечелят трофей, отколкото в Примера, където трябва да разчитат на грешки на Барселона и Атлетико, макар и да изостават само с точка от тях.

Белите ще бъдат и без Тони Кроос в Сан Себастиан, който получи почивка и не попадна в групата, но голямата въпросителна остава в атаката на отбора. Гарет Бейл със сигурност ще бъде част от нея, а най-вероятно Хесе и Борха Майорал също ще стартират. Лукас Васкес без съмнение също остава опция. 

Столичани идват в серия от 9 поредни успеха в шампионата, но със сигурност ще искат да избегнат случилото се в миналия кръг, когато допуснаха рано да изостанат с 0:2 от Райо Валекано и след това трябваше да положат много усилия преди все пак да спечелят. 

Домакините от Сосиедад са в средата на класирането и са сигурни в оцеляването, въпреки някои колебания през сезона. Те обаче са без победа в 3 поредни мача, а от последните си 10 успяха да спечелят едва два и загубиха 5, така че не са в особено добро състояние. 

Все пак обаче, не трябва да се забравя, че техният треньор Еузебио Сакристан е бивш играч на Барселона, така че със сигурност ще иска да помогне на каталунците и да препъне Реал, затова по отношение на мотивацията баските ще бъдат пределно мобилизирани. 

Затова и вероятно няма да бъде чак толкова голяма изненада, ако мадридчани не успеят да победят. Класата без съмнение е на тяхна страна, но на „Аноета” няма да им бъде лесно още повече, че Сосиедад удари Барса с 1:0 преди 3 седмици и сега ще се стреми да вземе скалпа и на гранда от столицата. 

Резултат: Реал Сосиадад – Реал Мадрид    1:2