Арсенал – Уест Бромич, отложен мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион: "Емиретс", начало: 21:45 часа българско време

Групата на Арсенал за мача:

Вратари: Чех, Оспина

Защитници: Белерин, Чембърс, Габриел, Гибс, Косчелни, Мертезакер, Монреал

Халфове: Артета, Коклен, Елнени, Фламини, Йозил, Рамзи, Росицки

Нападатели: Кембъл, Жиру, Санчес, Уолкът, Уелбек

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал ще години задължителна победа при домакинството си на Уест Бромич. В противен случай "топчиите", които бяха главен претендент за титлата през този сезон, рискуват да влязат в здрава битка с Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити за място в Топ 4 в крайното класиране на Висшата лига.

Арсен Венгер има кадрови проблеми преди мача. Той няма да може да разчита на трайно контузения Джак Уилшър, както и на Санти Касорла и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Мениджърът на Бромич Тони Пулис пък няма да може да използва Джеймс Морисън, Крис Брънт и Алекс Притчърд.

Довечера Арсенал ще се опита да вземе първа победа от последните си два мача във Висшата лига, след като регистрира равенства с Кристъл Палас (1:1) у дома и Уест Хям (3:3) на "Ъптън Парк". В същото време Уест Бромич отдавна не играе за нищо, тъй като си гарантира мястото във Висшата лига и за следващия сезон, но се намира в серия от три срещи без победа – 0:1 от Уотфорд, 1:2 от Манчестър Сити и 0:0 със Сънръдланд.

През есента обаче "дроздовете" подчиниха Арсенал с 2:1 вкъщи, но в последните си четири мача неизменно губят при визитите си на "артилеристите", като в тях имат отбелязан само един гол, а допуснатите са 10. За последно Бромич спечели на "Емиретс" през 2010 година, когато се наложи с 3:2.

Нашата прогноза е, че Арсенал ще успее да спечели довечера, но ще има попадения и в двете врати.

Прогноза: Арсенал – Уест Бромич 2:1