Левски – Ботев, мач от 28-ия кръг на "А" група, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 20:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Димитър Шейтанов

Защитници: Сърджан Лукин, Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Веселин Минев, Мики Орачев

Халфове: Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Радослав Цонев, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Божидар Краев, Борислав Цонев

Нападатели: Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи

Групата на Ботев за мача:

Вратари: Виктор Голас, Мартин Димитров

Защитници: Йордан Христов, Филип Филипов, Лазар Марин, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Орлин Старокин

Халфове: Милен Гамаков, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Божидар Васев, Рахави Кифуети

Нападатели: Тодор Неделев, Грегъри Нелсън, Наско Милев, Емил Камберов

Прогноза на Gol.bg:

Левски приема Ботев Пловдив в най-интересния мач от 28-ия кръг на "А" група. Разбира се, колкото може да бъде интересен мач от родния шампионат, защото почти няма интрига. "Сините" са се бетонирали на второто място, докато "канарчетата" са в средата на класирането и нямат шанс нито за евротурнирите, нито да изпаднат.

Гостите все пак ще имат стимул да спечелят на стадион "Георги Аспарухов" – нямат успех на този стадион вече 19 години. За последно те си тръгнаха с трите точки през 1997 година, когато се наложиха с 1:0. Последното равенство на "Герена" между двата отбора пък датира от далечната 1987 г. – 1:1.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев има да се справя с кадрови проблеми. Мехди Бурабия и Мигел Бедоя са наказани, но след контузия в групата се завръща нароченият за гонене Джъстин Менголо. Очаква се талантът Божидар Краев да седне на пейката, а по крилата да действат Роман Прохазка и Франсис Нар. Радослав Цонев пък ще играе пред опорните халфове Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер.

Наставникът на Ботев Николай Костов няма сериозни проблеми, като надеждите му в предни позиции ще бъдат свързани с Тодор Неделев и Грегъри Нелсън. Спецът ще се завърне на "Герена", където работи през сезон 2011/12, но не успя да постигне сериозни успехи и си тръгна.

Нашата прогноза е, че Костов отново няма да изживее добри емоции на този стадион и Левски ще спечели мача.

Прогноза: Левски – Ботев 2:0

Стоев преди мача с Ботев (Пд): Нямам притеснения, ще се опитат да ни изненадат!https://www.youtube.com/watch?v=x8RZXjk-QyI#ЛЕВСКИТВ

Публикувахте от ПФК Левски / PFC Levski в 8 април 2016 г.