Милан – Ювентус, мач от 32-я кръг на Серия "А", стадион: "Сан Сиро", начало: 21:45 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Вратари: Донарума, Лопес, Ливейри

Защитници: Абате, Алекс, Антонели, Калабриа, Де Шилио, Ели, Мексес, Романьоли, Сапата

Халфове: Бонавентура, Хонда, Маури, Куцка, Локатели, Монтоливо, Поли

Нападатели: Бака, Балотели, Боатенг, Адриано

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Рубиньо

Защитници: Алекс Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Маркизио, Погба, Ернанес, Куадрадо, Лемин, Падоин, Асамоа, Стураро

Нападатели: Дзадза, Мората, Манджукич

Прогноза на Gol.bg:

Милан и Ювентус се изправят един срещу друг в едно от най-големите дербита на Италия. За жалост сблъсъкът изгуби от блясъка си през последните години, защото "росонерите" се намират в дупка, от която не могат да излязат.

Възпитаниците на Синиша Михайлович отново няма да играят в Шампионска лига, докато торинци са на прага от феноменална пета поредна титла в Италия. Освен това "старата госпожа" е в рекордна серия от шест поредни победи над Милан, две от които именно на "Сан Сиро" – 1:0 и 2:0. За последно "червено-черните" усетиха вкуса на успеха в края на 2012 година, когато надделяха с 1:0 с гол на Рубиньо от дузпа.

През последните 21 кръга в първенството само Болоня беше в състояние да вземе точки на Юве – 0:0 у дома, а още по-стряскащото за Милан е, че не е вкарвал на "черно-белите" у дома в 239 минути. Домакините нямат победа и в последните си четири мача, което отново постави под въпрос бъдещето на Михайлович. Въобще, април се оказа най-лошият месец за сръбския спец със средно 0,8 точки на мач.

Героят от предходното дерби Пауло Дибала обаче няма да играе за Юве. Аржентинската звезда е с мускулна контузия, което означава, че Алваро Мората ще партнира на Марио Манджукич в предни позиции. Аут за гостите са още Джорджо Киелини, Роберто Перейра и наказаният Сами Кедира. Проблемите за Милан е свързан с Рикардо Монтоливо, като се очаква Юрай Куцка да заеме мястото му в средата на терена, както и с Жереми Менес.

Мачът ще бъде като генерална репетиция преди финала между двата отбора за Купата на Италия на 21 май. Юве може да си позволи и равенство, тъй като има преднина от шест точки пред Наполи. За това смятаме да заложим именно на такъв изход на дербито.

Прогноза: Милан – Ювентус 1:1

A.C. Milan were the victims when Claudio Marchisio struck the first of his two Serie A TIM doubles to date. Who can tell us the identity of the other team?

Публикувахте от Juventus в 8 април 2016 г.

Two frontmen flourish in our away win over A.C. Milan in March 2014.Sit back and enjoy the ⚽⚽!

Публикувахте от Juventus в 8 април 2016 г.