Македония – България, контролна среща, стадион: "Филип II", Скопие, начало: 20:00 часа наше време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Македония: Димитриевски, Ристовски, Шиков, K. Ристевски, Жута, Ибраими, Глигоров, Степанович, Тричковски, Яховик, Пандев.

България: Божидар Митрев, Васил Божиков, Георги Терзиев, Николай Бодуров, Живко Миланов, Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Михаил Александров, Марселиньо, Ивелин Попов, Димитър Рангелов

Прогноза на Gol.bg:

След изключително престижната победа с 1:0 като гост над Португалия, България излиза в нова контролна среща. Нашите този път гостуват на Македония в Скопие и според мнозина специалисти, тази среща ще бъде много по-трудна, отколкото срещу Кристиано Роналдо и компания. Причината за това е, че мотивацията няма да бъде на същото ниво, докато Горан Пандев и компания са готови на всичко, за да ни подчинят.

Очаква се Ивайло Петев да направи три промени в стартовия си състав. На вратата Божидар Митрев ще смени новия кошмар на Роналдо Владислав Стоянов, а Георги Терзиев и Васил Божиков ще бъдат предпочетени пред Александър Александров и Страхил Попов. Звездите в атака Марселиньо и Ивелин Попов със сигурност ще стартират, а за македонците това важи за Пандев. Аут за югозападните ни съседи е единствено халфът на Палермо Александър Трайковски, който е с контузия. От 1-ата минута пък ще започне бившият защитник на Славия Кире Ристевски. От своя страна Петев няма да може да разчита на Симеон Славчев, който получи комоцио при сблъсък с Роналдо.

За последно Македония и България се срещнаха преди две години, отново в Скопие. Тогава домакините се наложиха с 2:0 с голове в последните минути, а общият баланс между двата отбора с 3:2 победи в наша полза. Първият мач, игран през 1995 година, завършва 0:0. Двата успеха на македонците обаче са домакински, а "лъвовете" един път са печелили в Скопие – с 1:0 през 2006 г. с гол на Мартин Петров.

Нашата прогноза е, че България няма да спечели, но ще има голове в двете врати.

Прогноза: Македония – България 1:1