Торино – Ювентус, мач от 30-ия кръг на Серия "А", стадион "Олимпико", начало: 16:00 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Рубиньо

Защитници: Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Кедира, Погба, Ернанес, Куадрадо, Лемина, Падоин, Асамоа, Перейра, Стураро

Нападатели: Дзадза, Мората, Манджукич, Дибала

Прогноза на Gol.bg:

Дерби дела Моле идва в много критичен момент за Ювентус – точно след злощастното отпадане от Байерн Мюнхен на осминафиналите в Шампионска лига. "Черно-белите" ще трябва да гонят задължителна победа над Торино, за да си сигурни, че ще останат на върха в първенството и след този мач. Макс Алегри не може да разчита на Джорджо Киелини и Клаудио Маркизио, но в групата се завърна Пауло Дибала, който не играе на "Алианц Арена" заради контузия. Очаква се той и Алваро Мората да поведат атаката, тъй като Марио Манджукич не е готов на 100%.

Тази среща може да се превърне в историческа за Джанлуджи Буфон. Легендата е само на 4 минути до абсолютния рекорд на Себастиано Роси (Милан) за най-много време без допуснат гол в Серия "А". Добрата новина за вратаря е, че преди близо 50 години за последно играч на "биковете" е поразил вратата на Ювентус в първите 4 минути. Това се случва на 22 октомври 1967 г., когато Нестор Комбин е точен още в 3-ата минута при разгромната победа на Торино с 4:0.

Последният играч, отбелязал гол в първите 3 минути за момчетата на Джампиеро Вентура, пък е Данило Д’Амбразио, който сега е в Интер. Това става в двубой срещу Болоня на 22 септември 2013 г. Аут за Торино за днешния мач е Данило Алавер, но в състава се завръщат Алесандро Гаци, Чезаре Бово и Александър Фарнеруд.

По-рано през сезона Юве взе дербито с гол в 91-ата минута и нашата прогноза е, че "старата госпожа" отново ще излезе краен победител.

Прогноза: Торино – Ювентус 1:2
 

 

Our last away triumph over Torino Football Club. Decided by a certain Paul Labile Pogba.

Публикувахте от Juventus в 19 март 2016 г.