Зенит - Бенфика, среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Петровский", Санкт Петербург, 19:00 часа българско време.

Вероятни състави на двата тима:

Зенит: Лодигин, Анюков, Ломбартс, Гарай, Жирков, Юсупов, Витцел, Шатов, Дани, Хълк, Дзюба

Бенфика: Едерсон, Семедо, Линделоф, Фейса, Елизеу, Самарис, Ренато Санчес, Гайтан, Пици, Хонас, Раул Хименес

Прогноза на Gol.bg: В първата среща, която се игра на португалска земя, Бенфика постигна минимален успех с 1:0, така че домакините ще търсят на всяка цена голове в днешния мач, за да елиминират иберийците. Като цяло можем да обобщим, че руснаците имат всички шансове да постигнат краен успех и да матират "орлите" от Лисабон.

Андре Вилаш-Боаш няма да може да разчита в състава на питерци на контузения Файзулин и наказаните Кришито и Хави Гарсия, докато в състава на гостите също има кадрови проблеми и аут са Жардел и Алмейда заради наказания, както и Лисандро, Сезар и Луизао заради контузии.

Ако се обърне внимание на формата гостите са в доста по-добра форма от своя противник и са в серия от 4 поредни победи, като последната бе над големия враг Спортинг и то като гост.

Руснаците пък са постигнали само 2 победи в последните си 5 мача от всички турнири.

От 2012 до момента Зенит и Бенфика са се изправяли общо 5 пъти, като руснаците имат предимство с 3 победи срещу 2 за португалския колос.

Питерци са на директни елиминации за трети път през последните пет сезона, но въпреки това тимът не е минавал 1/8-финалната фаза до момента. Бенфика от своя страна достигна до директните елиминации за пръв път от сезон 2011/2012, като тогава тимът бе отстранен от Челси на 1/4-финалите.

Фактът, че Зенит е спечелил всичките си три домакинства в груповата фаза дава предимство на тима днес, а освен това Бенфика загуби 4 от последните с 5 визити в турнира, в директни елиминации.

Нашата прогноза е успех с 2:0 за домакините и класиране за следващата фаза на турнира.

Резултат: Зенит - Бенфика 2:0

Играй и печели с играта на Gol.bg