Челси - ПСЖ, среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон.

Групата на Челси за мача: 

Вратари: Куртоа, Амелиа, Бегович

Защитници: Кейхил, Иванович, Рахман, Аспиликуета, Миазга

Полузащитници: Фабрегас, Матич, Азар, Вилян, Оскар, Микел

Нападатели: Коста, Реми, Кенеди, Педро, Пато, Траоре

Контузени: Тери, Зума, Фалкао

Групата на ПСЖ за мача:

Вратари: Дюшез, Сиригу, Трап

Защитници: Давид Луис, Кимпенбе, Курзава, Маркиньос, Максуел, Силва, Ван дер Вил

Полузащитници: Ди Мария, Лукас, Матюиди, Пасторе, Рабио, Стамбули, Мота, Верати

Нападатели: Аугустин, Кавани, Ибрахимович

Контузени: Онженда
Извън групата: Орие (дисциплинарно наказан)

Прогноза на Gol.bg:
Днес ще се насладим на една изключително непредвидима и същевременно интересна среща между два европейски гранда, които ще се борят със зъби и нокти за билета, за 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир.

Гуус Хидинк няма да може да разчита в редиците на Челси на големия лидер и капитан на тима Джон Тери, който все още е контузен. Зума и Фалкао са аут от състава, докато новите попълнения Пато и Миазга попаднаха в групата на "сините" за днешната среща.

Същевременно Педро, Кенеди и Диего Коста, които бяха контузени, вече са добре и са в групата за срещата и този път бившият голмайстор на Атлетико Мадрид ще може да заеме мястото си сред титулярите в атаката на тима.

Парижани от своя страна ще са без Онженда, който е контузен, и без Орие, който е дисциплинарно наказан от парижкия тим.

В последните 5 срещи между тези два отбора статистиката е абсолютно равностойна - 3 равенства и по една разменена победа.

Формата и на двата тима е добра, макар че парижани са леко колебливи напоследък във вътрешния шампионат. И двата отбора са постигнали по 3 победи за последните си 5 срещи от всички турнири.

Челси е на елиминации за 12-и път в последните 13 години, като в 8 от тези случаи тимът достигна и 1/4-финалната фаза на турнира. Днес ще се опита да го стори още веднъж, но ще му трябва "чиста" победа с поне гол, тъй като първата среща в Париж завърши 2:1 в полза на домакините.

Парижани от своя страна достигат до елиминациите за четвърти пореден път, а през последните три кампании тимът бе елиминиран на 1/4-финалите.

Още един интересен факт - двата тима за трети пореден сезон се срещат в елиминациите на този турнир.

С оглед на настоящата ситуация нашата прогноза е минимална победа с 1:0 за Челси и класиране напред за тима на Гуус Хидинк.

Резултат: Челси - ПСЖ 1:0

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zYnZ94T5gLA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kXbfxdzSkpY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Играй и печели с играта на Gol.bg