Уест Хям – Тотнъм, мач от 28-ия кръг на Висшата лига, „Болейн Граунд”, 21,45 часа

Групата на Уест Хям  Адриан, Рандолф, Колинс, Огбона, Кресуеъл, Оксфорд, Хенри, Нобъл, Куяте, Сонг, Обианг, Моузес, Лансини, Пайе, Антонио, Каръл, Еменике, Сако, Парфит-Уилямс. 

Контузени: Рийд, О’Брайън, Томкинс, Валенсия

Групата на Тотнъм Лорис, Ворм, Уокър, Роуз, Трипиър, Дейвис, Алдервайрелд, Вимер, Картър-Викърс, Уинкс, Дайър, Мейсън, Каръл, Бенталеб, Али, Ериксен, Онома, Ламела, Сон, Шадли, Кейн

Под въпрос Али Контузени: Нжие, Дембеле, Вертонген

Прогноза

Двубоят между Уест Хям и Тотнъм се очертава като крайно любопитен, защото при победа Шпорите ще оглавят класирането и ще увеличат шансовете си за първа титла от 55 години. Освен това последният път, когато тимът бе начело през март бе през 1964-а. 

Серията от 6 поредни победи поставя Тотнъм в много добра позиция, но Чуковете със сигурност не трябва да бъдат подценявани, защото досега през кампанията те показаха, че са много опасни, когато играят срещу водещите отбори. 

Уест Хям може и да е спечелил само 3 от последните 17 дербита срещу Тотнъм в шампионата, но вече победи през сезона Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал, така че е готов да се противопостави на всеки един опонент. Освен това тимът е в серия от 13 поредни домакинства без загуба във всички турнири. 

В същото време обаче Тотнъм разполага с отлична защита и при гостуванията си се справя брилянтно, като в последните си 12 мача има 7 победи и 5 равенства, което е още едно доказателство за оспорвания двубой, който предстои. 

Хората на Маурисио Почетино показват и характер, тъй като са спечелили 17 точки от губещи позиции през сезона, като от десетте мача, в които са изоставали, са победили в 5, а това е атестат да сериозна психическа устойчивост. 

Всичко това предполага, че на „Болейн Граунд” ще е крайно интересно, а домакините имат всички качества да препънат съперника си. Като цяло седмицата е изключително важна за Тотнъм, тъй като през уикенда тимът ще приеме Арсенал и може би евентуално равенство сега няма да бъде чак толкова лошо. 

Резултат: Уест Хям – Тотнъм    1:1