Ювентус – Байерн, първи осминафинален мач от Шампионска лига, Торино, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Кедира, Маркизио, Погба, Ернанес, Куадрадо, Стураро, Перейра

Нападатели: Дзадза, Мората, Манджукич, Дибала

Контузени: Киелини, Касерес, Сандро, Асамоа

Групата на Байерн:

Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке

Защитници: Алаба, Лам, Бернат, Рафиня, Ташчъ, Кимих

Халфове: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Робен, Роде, Видал, Коман, Гьотце, Рибери

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн

Контузени: Боатенг, Мартинес, Бадщубер

Извън групата: Бенатия

Прогноза на Gol.bg:

Това безспорно е един от двата гвоздея от осминафиналите на Шампионска лига. Миналогодишният финалист Ювентус приема един от големите фаворити в турнира Байерн Мюнхен. За жалост и двата европейски колоса са лишени от някои от твърдите си титуляри за тазвечершния спектакъл.

Най-големият удар за "старата госпожа" е отсъствието на Джорджо Киелини, а в лазарета са още Алекс Сандро, Квадво Асамоа и Мартин Касерес. Добрата новина за Макс Алегри е възстановяването на Марио Манджукич, който не е играл почти месец. Въпреки това се очаква хърватският стрелец да започне титуляр срещу бившия си отбор, заради слабата форма на Алваро Мората. Според медиите в Италия Алегри се е спрял на схема 4-4-2, като защитата ще бъде съставена на Стефан Лихтщайнер, Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Патрис Евра. В халфовата линия ще действат Хуан Куадрадо, Сами Кедира, Клаудио Маркизио и Пол Погба, като е възможно колумбиецът да действа зад нападателите Пауло Дибала и Манджукич.

Проблемите на Пеп Гуардиола също са свързани с отбранителния вал. За Торино въобще не пътуваха контузените Джером Боатенг, Холгер Бадщубер, Хави Мартинес и Меди Бенатия, който е възстановен, но не е играл от есента. Очаква се като двойка титулярни защитници за Байерн да започнат крайният бранител Давид Алаба и опорният халф Джошуа Кимих. По бековете ще играят Хуан Бернат и Филип Лам, в халфовата ще действат Шаби Алонсо и Тиаго Алкантара, по крилата Дъглас Коста и Ариен Робен, докато атаката ще поведат намиращите се в чудесна форма Томас Мюлер и Роберт Левандовски.

Юве и Байерн са се изправяли общо осем пъти помежду си в Шампионска лига, като предимството е на страната на баварците – 4 победи, 3 загуби и едно равенство, при голова разлика 11:6 отново в полза на германския колос. За последно двата отбора се срещнаха на 1/4-финалите през 2013 година, като Байерн спечели и двата мача с по 2:0. Петкратният шампион на Европа може да се похвали и с успех 4:1 в Торино през 2009 г. в груповата фаза, с който изхвърли Юве от турнира. Балансът в Италия пък е равен – по два успеха за всеки, но головата разлика е 7:4 за баварците.

Нашата прогноза е, че довечера и двата отбора ще вкарат гол и няма да има победител.

Прогноза: Ювентус – Байерн 1:1
 

 

#FCBTVNews: The squad has arrived in Italy and the players and manager are all aware of the challenge that lies ahead tomorrow. #JuveFCB

Публикувахте от FC Bayern München в 22 февруари 2016 г.

 

 

 

 

 

Every big day needs a good round-up. Here's the final word before #JuveFCB. #UCL #BeHeroes

Публикувахте от Juventus в 22 февруари 2016 г.

 

 

 

 

 

The UEFA Champions League is back. #FinoAllaFine  #JuveFCB

Публикувахте от Juventus в 21 февруари 2016 г.

 

 

 

 

 

⚫️⚪️ vs.