Манчестър Сити – Тотнъм, мач от 26-ия кръг на Висшата лига, „Етихад Стейдиъм”, 18,15 часа, съдия Марк Клатънбърг

Групата на Манчестър Сити: 
Харт, Кабаейеро; Компани, Демикелис, Отаменди, Клиши, Коларов, Сабалета; Фернандо, Фернандиньо, Силва, Туре, Стърлинг, Агуеро, Ихеаначо, Целина, Баркър, Хъмфрис, Гарсия. 

Контузени: Делф, Саня, Мангала, Насри, Бони, Навас, Де Бройне

Групата на Тотнъм: 
Лорис, Ворм; Уокър, Роуз, Трипиър, Дейвис, Алдервайрелд, Вимер, Картър-Викърс, Уинкс, Дембеле, Дайър, Али, Мейсън, Каръл, Бенталеб, Ериксен, Шадли, Ламела, Сон, Кейн, Онома. 

Контузени: Нжие, Вертонген

Прогноза

Манчестър Сити ще приеме Тотнъм в ключов сблъсък от челото на класирането на Висшата лига и домакините ще бъдат под напрежение, защото не могат да си позволят нов провал, както срещу Лестър преди седмица. 

В същото време Шпорите идват спокойни, тъй като надминават очакванията, след като от тях не се очакваше чак толкова добро представяне. Те може и да загубиха предишните си 5 визити на „Етихад”, но сега имат потенциал да постигнат много повече. 

Завръщането на Венсан Компани, които игра само в 9 минути от последните 20 мача на Гражданите, е позитивно, но едва ли белгиецът ще започне в толкова важен сблъсък. Пелегрини продължава да има проблеми с контузени основни фигури, но все пак  присъствието на Агуеро, Силва, Туре и Стърлинг дава надежди, че важната победа може да бъде постигната. 

Шпорите обаче разполатат с най-добрата защита в дивизията с едва 19 получени попадения, но определено трябва да бъдат на ниво, защото при предишните две визити на Небесносините, отнесоха общо 10 гола. 

Като се добави, че в Хари Кейн е в отлична форма и че Деле Али ще се завърне в средата на терена, потенциалът на лондончани изглежда сериозен, но това е тест за тях, в който те ще трябва да покажат дали наистина могат да бъдат считани за основен претендент за титлата. 

Сити все още няма победа срещу тим от топ 6 през сезона и в отбора знаят добре, че загуба в този случай може да бъде от решаващо значение. 

При това положение на „Етихад” със сигурност ще бъде напрегнато, защото се срещат отбори, устремени към върха. Маурисио Почетино вече се доказа, като страхотен специалист и при постигането на 5-а поредна победа Шпорите определено могат да помислят сериозно за първата си титла от над 50 години насам. 

Резултат: Манчестър Сити – Тотнъм    1:1